PRODUŽIO SARADNJU: Konte potpisao novi ugovor sa Čelsijem
Foto: Fonet AP

OSTAJE NA STAMFORD BRIDŽU

PRODUŽIO SARADNJU: Konte potpisao novi ugovor sa Čelsijem

Fudbal -

Trener Čelsija Antonio Konte potpisao je novi dvogodišnji ugovor sa tim londonskim fudbalskim klubom.

Novim ugovorom Konte je dobio bolje uslove, ali nije produžio ostanak na Stamford Bridžu, pošto je prošlog leta, kada je preuzeo klub, potpisao trogodišnji ugovor.

"Veoma sam srećan što sam potpisao novi ugovor. Prošle sezone smo radili izuzetno naporno kako bismo ostvarili nešto neverovatno, na šta sam ponosan. Sada moramo da radimo jače ako želimo da ostanemo u vrhu", rekao je Konte.

Konte je u prvoj sezoni u Čelsiju osvojio šampionsku titulu, a sezonu ranije ekipa je takmičenje u Premijer ligi završila na 10. mestu. Bivši trener Juventusa je promenio sistem igre u Čelsiju, što je dalo rezultate. "Plavci" su prošle sezone ostvarili 30 pobeda u prvenstvu i imali niz od 13 trijumfa, što je klupski rekord, a igrali su i u finalu FA kupa.

Bivši italijanski selektor zahvalio je navijačima Čelsija na podršci.

Direktorka Čelsija Marina Granovskaja pohvalila je Konteov rad.

"Antonio je prošle sezone ostvario neverovatan uspeh, vrlo brzo se prilagodio engleskom fudbalu i doveo nas do titule u Premijer ligi. Ovaj novi ugovor pokazuje da verujemo da Konte može da nastavi da ostvaruje dobre rezultate i na domaćoj sceni, ali i u Ligi šampiona", navela je Granovskaja. ; Čelsi je u letnjem prelaznom roku doveo Timuea Bakajoka iz Monaka i defanzivca Rome Antonija Rudigera.

Fudbaleri Čelsija će u toku turneje po Kini i Singapuru igrati pripremne utakmice protiv Arsenala, Bajerna iz Minhena i Intera.

Na put sa ekipom nisu pošli srpski reprezentativac Nemanja Matić i Španac Dijego Kosta, pošto se očekuje da će napustiti Stamford Bridž.

kurir.rs / Beta

foto: Fonet AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ili nas je Vučelić lagao ili...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track