(NE)ZRELI ZA EVROPU: Da li Partizan može u Ligu šampiona?
Foto: Partizan.rs

KURIROV SKENER

(NE)ZRELI ZA EVROPU: Da li Partizan može u Ligu šampiona?

Fudbal -

Crno-beli nisu briljirali u dvomeču protiv Budućnosti (2:0, 0:0), a bivši asovi kluba tvrde da će ekipa igrati bolje protiv Olimpijakosa

Gledano kroz prizmu fudbalske statistike i istorije, Partizan je u revanš susretu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Budućnosti sačuvao dva gola prednosti iz Beograda i obezbedio dvomeč protiv Olimpijakosa, ali iz stručnog ugla, mršavih 0:0 u Podgorici mogli bi da zabrinu armiju navijača ekipe iz Humske.

Slažu se bivši veliki asovi šampiona da igra u glavnom gradu Crne Gore nije bila na impozantnom nivou, sve to pravdajući ranom fazom sezone i uveravajući da će osvajač duple krune zablistati pravim sjajem već u utorak protiv tima iz Pireja.

Tada će im trebati daleko više prisebnosti i koncentracije, pre svega u defanzivnoj liniji, ali i realizacija mora da bude mnogo bolja jer za 90 minuta meča protiv tima kakav je Olimpijakos i polušansa mora da bude pretvorena u pogodak, inače bi mogla da usledi kazna.

Prvi meč igra se 25. jula u Beogradu, a revanš 1. avgusta u Atini.

REAGOVANJA

foto: Profimedia

Ljubiša Tumbaković

RAZOČARALI ME, ALI VERUJEM U NJIH

UIskreno sam očekivao daleko više, tim pre što je Partizan u prvoj utakmici bio mnogo bolji rival od Podgoričana. Propustili su da poentiraju u Podgorici i trebalo bi da se zamisle u čemu je problem. Ipak, treba biti svestan da je tek jul, da su sve ekipe na početku rada i da će se forma polako podizati. Partizan igra prvu utakmicu pred svojim navijačima, i to mora da iskoristi, mora da bude mnogo angažovaniji i ne sme da primi gol, a šansa za prolaz naravno postoji.

foto: Dado Đilas

Vladimir Stojković

NE OSUĐUJTE PARTIZAN, IDEMO DALJE

Ne može se osuđivati Partizan zbog jedne utakmice protiv rivala koji se brani 180 minuta i kojima je utakmica s Partizanom sve u životu. Kad dođe leto, svi očekuju da Partizan postane Barsa i zaboravljaju da su 80 odsto utakmica Partizana u prvenstvu ličile na ovu sa Budućnosti jer je teško igrati protiv ekipe koja igra bez špica. Bitan je rezultat, kao što će biti bitan i protiv Olimpijakosa. Mislim da će protiv Grka biti potpuno druga utakmica, naravno da šanse postoje i nadam se prolazu.

Kurir / Konstantin Radulović

Foto: Partizan.rs, Profimedia, Dado Đilas, Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SUMA PRED GROBARIMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track