(VIDEO) ZVEZDA PREDSTAVILA NOVA POJAČANJA Radonjić: Još dok sam bio u Partizanu nisam krio da sam zvezdaš
Nemanja Radonjić i Mitar Mrkela, Foto: FK Crvena zvezda

Rodić i Radonjić u crveno-belom

(VIDEO) ZVEZDA PREDSTAVILA NOVA POJAČANJA Radonjić: Još dok sam bio u Partizanu nisam krio da sam zvezdaš

Fudbal -

Na Marakani su danas, 22. juna, predstavljena dva velika pojačanja. Reč je o levom beku Milanu Rodiću, koji je došao iz Krila Sovjetov i doskorašnjem igraču Rome, krilu Nemanji Radonjiću.

Zvezdin novi tandem predstavio je sportski direktor Mitar Mrkela.

— Zadovoljstvo mi je da predstavim Milana Rodića, igrača rođenog 1991. godine. Bivši je fudbaler OFK Beorgada, Zenita, Volge i Krila Sovjetov. Rodić je levi bek sa izuzetnim motoričkim i funkcionalnim sposobnostima, poznajem ga od malih nogu, sarađivali smo još u OFK Beogradu, a potom i u mlađim selekcijama reprezentacije Srbije. Verujem da će biti veliko pojačanje i da će doprineti defanzivnoj stabilnosti naše ekipe — rekao je Mrkela.

Zvezdin novi levi bek nije krio oduševljenje zbog obavljenog transfera.

— Želim da se zahvalim upravi i svim ljudima koji su omogućili da se konačno realizuje transfer. Srce je tamo gde mu je i mesto. Već dve-tri godine se priča o mom dolasku i presrećan sam što ću napokon nositi crveno-beli dres. Na meni je sada da opravdam očekivanja svih ljudi iz kluba i navijača. Presrećan sam što sam u Zvezdi i došao sam ovde da pomognem ekipi da pobeđuje, da osvaja trofeje i uveren sam da ću opravdati očekivanja — rekao je Rodić i dodao:

— Mislim da mi neće trebati mnogo vremena da se prilagodim igri jer sam već u trenažnom procesu, odradio sam cele pripreme u Krilima Sovjetov. Gledao sam, naravno, prve četiri Zvezdine utakmice i mislim da je ekipa dobra, da su se dobro postavili, dovedena su kvalitetna pojačanja. Tek smo odigrali četiri utakmice i mislim da će biti još bolje. Znam da su očekivanja od svakog igrača koji dođe u Zvezdu da pokaže maksimum, na to sam spreman. Sa OFK Beogradom sam igrao na Marakani, nije mi strana uzavrela atmosfera i to me samo motiviše.Od trenutnih igrača iz prvog tima Zvezde u Rusiji sam imao prilike da igram jedino protiv Kange, još tada je pokazivao da je veliki talenat i odličan igrač — rekao je Rodić.

Mitar Mrkela govorio je i o novom krilnom napadaču Nemanji Radonjiću.

— Nemanja nam dolazi iz Rome. Bio je na pozajmici u Čukaričkom, ali dolazi kao igrač Rome. Radonjić je fudbaler neverovatnog potencijala koga znam od njegove šesnaeste godine. Sarađivao sam sa njim, prošao je sve reprezentativne selekcije. To je igrač kakav je potreban Crvenoj zvezdi. Zvezda je u prošlosti uvek dovodila ovakav tip igrača. Nema ih mnogo ni u Srbiji ni u svetu i zato verujem da će Radonjić svoj potencijal iskoristiti i obradovati sve navijače Crvene zvezde — rekao je Mrkela.

Dolaskom na Marakanu Radonjić je ostvario svoj san.

— Drago mi je da sam došao u najveći klub na Balkanu. Ispunio sam svoj dečački san, i nadam se da ću opravdati očekivanja svih u klubu i navijača. Još dok sam bio u Partizanu nisam krio da sam zvezdaš. Mislim da nisam sam kriv za sve što mi se dešavalo u karijeri, ali nadam se da sam se vratio i da ću da pokažem svima da više nisam stari Radonjić i da će sve to biti kako treba. Što se tiče moje pozicije, u napadu mogu da igram i levo, i desno, i špica. Najviše mi odgovara pozicija levog krila, ali mogu daigram i špica. Neću imati problema sa fizičkom pripremom, možda sam sada i najspremniji nego što sam ikad bio, mislim da sam na idealnoj kilaži — rekao je Radonjić.

Sportski direktorgovorio je i o narednem transferima u crveno-belom taboru.

— Nije dobro to što menjamo veliki broj igrača, ali potrebe su takve. Nijedan igrač nije neplanski doveden. Neki se igrači dovode kao prve opcije a neki kao investicija za budućnost. Način na koji se Zvezda finansira diktira neke stvari. Voleo bih da bude drugačije i lično ću se potruditi da se to i ostvari. Od sada će dolaske diktirati samo odlasci. Do kraja prelaznog roka će nekoliko stranaca otići. Da li ćemo ostati na četiri ili pet, videćemo — poručio je Mrkela.

Kurir.rs/Kurir sport, Foto: FK Crvena zvezda

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Počelo prvenstvo. Šta je Zvezdi i Partizanu važnije od fud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track