ĐUKIĆ SVESTAN SITUACIJE U KOJOJ JE PARTIZAN: Sa ovakvim greškama ne može se u Evropu
Foto: Dado Đilas

nema dilemu

ĐUKIĆ SVESTAN SITUACIJE U KOJOJ JE PARTIZAN: Sa ovakvim greškama ne može se u Evropu

Fudbal -

Fudbaleri Partizana poraženi su kao domaćini od Olimpijakosa 1:3 (1:1) u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Sedmostruki uzastopni šampion Grčke poveo je večeras već u šestom minutu golom Bena, srpski prvak je uzvratio samo četiri minuta kasnije preko Leandrea Tavambe, trijumf gostiju nagovestio je internacionalac iz Komorosa u 56. minutu svojim drugim golom, da bi sve dileme otklonio Emanuel Emenike u 90. minutu.

Trener Partizana Miroslav Đukić posle utakmice je kazao:

"Šteta što smo primili takve golove. U Evropi je sa tim greškama nemoguće pobediti. Iako smo odigrali odlično. Šteta, moramo da nastavimo i da radimo na tome da nam se ovakve greške ne dešavaju", rekao je Đukić odmah posle meča.

Revanš će se igrati sledećeg utorka u Pireju posle čega će biti poznato ko će u plej-of za elitno takmičenje, a ko će se prestrojiti u poslednju rundu kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Čeka nas revanš. Iako znamo da će biti teško, imamo obavezu da uradimo nešto i u Atini. Pokušaćemo", rekao je Đukić.

Trener Olimpijakosa Besnik Hasi rekao je da još ništa nije gotovo.

"Ja ne mislim da je gotovo, čeka nas teških 90 minuta da odigramo, ali pozitivan je rezultat. Ne treba da zaboravimo da nam je ovo prva takmičarska utakmica od 30. aprila. Imali smo plan pre utakmice i uspeli smo ono što smo hteli i jako je pozitivno što smo dali tri gola", rekao je Hasi i dodao:

"Partizan je dominirao od 35. do negde 40. minuta. Izgubili smo kontrolu nad utakmicom. Jako smo dobro počeli, ali smo brzo primili gol za izjednačenje. Oni nisu stvarali 'stopostotne' šanse, a razliku je možda napravilo to što smo dobro blokirali Partizan, da ne ulaze dva špica, jedan od njih u dubinu. Oteli smo im sredinu terena, nisu mogle lopte tako lako da dolaze do špica i mislim da smo tu dobili utakmicu".

Pobedu je posvetio legendi kluba.

"Pre tri dana je umro legenda kluba Tanasis Bebis i ovu pobedu posvećujemo njemu i celoj porodici Olimpijakosa", završio je Besnik Hasi.

Kurir sport, Foto: Ddao Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track