TRENER JAVORA PRED PARTIZAN: Očekujem da nas napadnu, ali i da pokažemo da smo za gornji deo tabele
Foto: fkjavor.com

Plan za sezonu

TRENER JAVORA PRED PARTIZAN: Očekujem da nas napadnu, ali i da pokažemo da smo za gornji deo tabele

Fudbal -

Mladi trener fudbalera Javora Srđan Vasiljević veruje da će njegov tim uspeti u svojoj misiji, u kojoj je gostovanje Partizanu u Humskoj (subota, 19.00) samo jedna od prilika za osvajanje bodova, nadigravanje sa protivnikom i promociju talentata.

- Javor je dobro organizovan klub, ozbiljno vođen i od predsednika Lazovića i od sportskog direktora Lišanina, ali i od svih ostalih ljudi koji su uključeni u svakodnevni rad, pa stoga naš cilj u novoj sezoni ne može ići ispod rezultata iz prošle takmičarske godine. Mi se, dakle, pripremamo da ponovo budemo plasirani među osam najboljih ekipa i da Srbiji pokažemo sa kakvim talentima raspolažemo. Skrenuo bih pažnju na napadača Stefana Tripkovića, pa Maričića i Obadovića koji su 98. godište, Amanovića 96. godište, Milanovića 95... Svi oni, uz iskusne Milovića, Đogatovića, Kolakovića, Terzića, Eliomara moraju da nas dovedu do željenog rezultata-priča Vasiljević za Kurir.

Kao nekadašnji igrač i direktor Omladinske škole Crvene zvezde, Vasiljević kaže da je naučen da poštuje Partizan.

- Prolazeći sve Zvezdine kategorije kroz igračko stasavanje, od kad sam bio dete do statusa profesionalca, pa i kasnije, kada sam baveći se trenerskim poslom dobio priliku da radim tri godine kao direktor omladinske škole, naučio sam da poštujem Partizan. Bez obzira na rivalstvo, kada Partizan igra u Evropi onda zaslužuje određeni vid podrške i od nas koji smo na drugoj strani, jer svi mi pripadamo istom podneblju koje se zove Srbija i svima mora biti u interesu da naš klub što bolje i duže predstavlja naš fudbal, naše igrače, naš talenat. Sada, iz ovog ugla, učiniću sve da pripremim i motivišem moje igrače da odigraju najbolje što mogu i da izbore povoljan rezultat protiv Partizana. Poznat mi je njihov mentalitet, verujem u

dobru igru Javora.

Trener crno-belih Miroslav Đukić, po običaju, uz jasno isticanje slogana "mi smo Partizan" najavljuje napadački fudbal protiv Ivanjičana.

- Za očekivati je da Partizan na svom terenu, posebno sa kvalitetom koji poseduje, zaigra napadački. To je njihovo osnovno opredeljenje i zbog karakteristika igrača, a što se nas tiče, mi ćemo se predstaviti beogradskoj publici u najboljem svetlu forsiranjem našeg stila, koji sigurno nije okrenut samo odbrani našeg gola.

Kurir sport, Dejan Petković, Foto:fkjavor.com

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Zvezdaši , vratite se na zemlju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track