BIVŠI FUDBALER JAGODINE OGORČEN: Fudbal u Srbiji je kriminal!
Foto: Saša Pavlić

BEZAKONJE

BIVŠI FUDBALER JAGODINE OGORČEN: Fudbal u Srbiji je kriminal!

Fudbal -

Kako Jagodina i mnogi drugi klubovi mogu da registruju igrače ako im je to zabranjeno zbog dugova, pita se Aleksandar Stojmirović

foto: Printscreen

Kršenje odluka Fudbalskog saveza Srbije o zabrani registrovanja novih igrača za klubove koji su pod blokadom zbog neizmirenih dugova jasan su pokazatelj da je stanje u srpskom fudbalu kriminalno, tvrdi bivši fudbaler Jagodine Aleksandar Stojmirović.

- Ovo što se radi je čist kriminal! Klubovi po nekoliko godina duguju igračima novac, za to dobijaju zabranu na registrovanje novih igrača, ali njih to ne zanima. Evo, poslednji primer FK Jagodine na najbolji način pokazuje kako stvari funkcionišu - kaže bivši igrač ovog kluba Stojmirović i nastavlja:

foto: Fonet

Sramno i skandalozno

- Klub je u blokadi, duguje se mnogim igračima, meni konkretno od oktobra 2016. godine, a pojedincima čak i duže. FSS im je izrekao zabranu registrovanja igrača, ali su oni potpisali ugovore s Namekom Ađuruom i Stefanom Stojanovićem, što je i objavljeno u službenom glasniku. Pa ako oni mogu tako da se ponašaju, ajde onda da ukinemo i sudove i fudbal u ovoj zemlji. To je sramno i skandalozno.

Stojmirović, koji je ujedno i član Izvršnog odbora sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost, slična neprijatna iskustva je imao i s Radničkim iz Kragujevca i naglašava da bi štrajk fudbalera možda mogao da pomogne.

foto: Printscreen

Mnogi klubovi to rade

- Nije Jagodina usamljena u ovome. Eto, meni Radnički iz Kragujevca još od oktobra 2014. duguje novac i nikom ništa. Potrebno je da se svi igrači udruže i da organizujemo protest ispred Fudbalskog saveza, jer je ovo što se radi skandalozno. Cela zemlja ima dva poluprofesionalna kluba, a svi ostali su amateri, tako se i ponašaju. Ako treba, lično ću se potruditi da organizujem štrajk fudbalera - kaže Stojmirović.

Goran Milanović

NIKOG NISMO REGISTROVALI

Iako je u službenom glasniku Fudbal 21. jula izašla informacija da je Jagodina registrovala dvojicu novih fudbalera, prvi čovek ovog kluba Goran Milanović tvrdi da to nije istina.

- Ne znam ko je, šta i gde objavio ili izjavio, ali odgovorno tvrdim da nismo registrovali nijednog igrača. FK Jagodina je pod blokadom i tražimo način da to rešimo - poručio je Milanović.

Kurir / Konstantin Radulović

Foto: Printscreen, Fonet, Saša Pavlić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Zašto su Filipović i Pjetlović skinuli medalje na pobedničkom postolju?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track