Vermezović: Mrzeo sam fudbal posle Artmedije

Trener Partizana priznao

Vermezović: Mrzeo sam fudbal posle Artmedije

Fudbal -
Izbačeni smo na pragu Lige šampiona, a da nismo primili gol u kvalifikacijama. Bili smo u naletu i ko zna dokle bismo dogurali", rekao je Vermezović

Trener fudbalera Partizana Vladimir Vermezović se posle sedam godina osvrnuo na tužno veče u Humskoj 1, kada su crno-beli posle penala i poraza od Artmedije u Beogradu , ostali bez plasmana u Ligu šampiona."Posle te utakmice sam počeo da mrzim fudbal, jer mi nije vratio za uloženu energiju, znanje i posvećenost. Izbačeni smo na pragu Lige šampiona, a da nismo primili gol u kvalifikacijama. Bili smo u naletu i ko zna dokle bismo dogurali", rekao je Vermezović, a prenose beogradski sportski mediji.

Nakon toga, usledio je krah. Poraz od OFK Beograda u prvenstvenom meču, uskoro i eliminacija od Makabija iz Petah Tikve, posle pobede od 2:0 u gostima! Vermezović je odlučio da ode iz Partizana, a nasledio ga je Jirgen Reber. Crvena zvezda iskoristila je rasulo u taboru "večitog rivala" da osvoji dve uzastopne "duple krune"..."Otišao sam jer nisam mogao da prihvatim da moj tim kao domaćin pretrpi poraz rezultatom 5:2. Nisam morao da podnesem ostavku, pojedinci su me čak ubeđivali da ostanem, ali bilo me je sramota i povukao sam se".Aktuelni trener crno-belih ističe da nijednog trenutka nije razmišljao na temu regularnosti tog revanša."Bio je to loš dan kompletne ekipe. Ako bih sumnjao na igrače, pljunuo bih na naš dvogodišnji plodonosan rad, a to mi ne pada na pamet", ističe Vermezović.

Partizan će pod njegovim vođstvom narednog meseca krenuti u još jednu evropsku avanturu. Ime prvog protivnika saznaće u ponedeljak, nešto posle 12 časova, kada je na programu žreb u Nionu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track