SPARTAAAAA: Zvezda hoće novu pobedu
Foto: EPA, Printscreen

LIGA EVROPE

SPARTAAAAA: Zvezda hoće novu pobedu

Fudbal -

Crveno-beli rešeni da izgovore antologijsku rečenicu Džerarda Batlera iz filma „300“ posle večerašnjeg (19.00, RTS) revanš meča u Pragu

Kada je legendarni Džerard Batler u filmu „300“ izgovorio antologijsku rečenicu „Ovo je Sparta“, fudbaleri Zvezde nisu ni sanjali da bi poput njega mogli da budu heroji u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

S prednošću od 2:0 četa Vladana Milojevića ulazi u večerašnji (19.00) revanš meč sa Spartom, ali i željom da pobedi po scenariju iz pomenutog filma, samo s izmenjenom ulogom i rečenicom „Ovo je Zvezda!“ Mesto bitke ovoga puta biće Prag.

foto: Dado Đilas

Antička Sparta ostala je poznata u istoriji po snazi, disciplini i odanosti svojih vojnika, a film „300“ govori o čuvenom sukobu s Persijom i bici kod Termopilskog klanca, u kojoj je Leonida, kojeg tumači Batler, sa 300 Spartanaca uspeo da zadrži daleko nadmoćniju vojsku koja je brojala na desetine hiljada vojnika.

- Ako ponovimo igru iz prvog meča, možemo očekivati plasman u plej-of. Imamo povoljan rezultat iz Beograda, ali to ne znači da ćemo se braniti u Pragu. Naprotiv, hoćemo novu pobedu - složili su se igrači Zvezde.

foto: Dragana Udovičić

Bodri muža

I SNEŽANA BORJAN U PRAGU

Milan Borjan nerešiva je enigma za rivale Zvezde, a sjajni golman imaće specijalnu podršku i večeras. Kurir saznaje da će na tribinama stadiona u Pragu biti i njegova supruga, bivša direktorka Partizana Snežana Filipović Borjan.

Podrška s tribina

SKORO 2.000 DELIJA U ČEŠKOJ

Crvena zvezda će i u Pragu imati podršku Delija. Većina njih na utakmicu će doći iz Srbije, ali biće i onih iz okolnih zemalja Evropske unije. Procena je da će ih biti oko 2.000.

Kurir / Izveštač iz Praga, Goran Anđelković

Foto: Printscreen, Dragana Udovičić, Dado Đilas, EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Kako je Zvezda ovog leta zaradila 8,5 miliona evra?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track