POZNATI SVI UČESNICI PLEJ-OFA ZA LŠ: Danci slomili Vardar, Nica izbacila Ajaks
Foto: EPA

ŽREB U PETAK

POZNATI SVI UČESNICI PLEJ-OFA ZA LŠ: Danci slomili Vardar, Nica izbacila Ajaks

Fudbal -

Fudbaleri Vardara nisu uspeli da se plasiraju u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona, nakon što su večeras izgubili od Kopenhagena sa 4:1 u revanš meču.

U prvoj utakmici Vardar je u Skoplju pobedio 1:0, tako da Kopenhagen nastavlja borbu za Ligu šampiona, dok će makedonski klub u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu Evropa.

Danci su iskoristili početnu zbunjenost skopskih fudbalera, pa su poveli već u drugom minutu golom Jana Greguša. Izjednačio je Boban Nikolov u 20. minutu, a danski tim je ponovo došao u prednost pet minuta kasnije autogolom Jermena Tigrana Barsegjana.

Poslednja dva gola danski tim je postigao sa igračem manje. U 75. minutu Kopenhagen je poveo sa 3:1 golom Federika Santandera, dok je četvrti gol postigao Peros Sotiriu iz penala, koji je napravio golman Filip Gačevski. Danski prvak je od 71. munuta igrao sa 10 fudbalera, nakon što je Greguš dobio drugi žuti karton.

U poslednje kolo kvalifikacija za Ligu šampiona plasirala se i češka Slavija koja je eliminisala BATE Borisov. Beloruska ekipa je slavila večeras na svom terenu sa 2:1, ali je Slavija iz u prvom meču pobedila sa 1:0 što joj je bilo dovoljno za prolaz dalje.

Moskovski CSKA je prošao dalje pošto je i u revanšu pobedio AEK. Ovog puta je u Moskvi bilo 1:0, posle ubedljivih 3:0 u prvom meču. Kiparski APOEL je eliminisao rumunski Vitorul posle produžetaka. APOEL je pobedio sa 1:0, što je bio i rezultat prvog meča pa je pobednik rešen nakon produžetaka koje je kiparski klub ubedljivo dobio (4:0).

U poslednje kolo prošli su i fudbaleri Rijeke, koji su odigrali 0:0 sa Salcburgom. U prvom meču bilo je 1:1, pa je hrvatska ekipa prošla zahvaljujući golu u gostima.

Za najjelitnije evropsko takmičenje boriće se i Nica, koja je u trećem kolu izbacila Ajaks. Večeras je bilo 0:0, a u prvom meču 3:3. Kazahstanska Astana eliminisala je Legiju iz Poljske, a Seltik norveški Rozenborg. Bašakšehir iz Turske je izbacio Briž, Steaua je bila bolja od Vitorije Plzenj, a Jang Bojs od Dinama iz Kijeva. Slovenački Maribor je eliminisao Hafnarfjodur, a Hapoel Ber Ševa ekipu Ludogoreca. Žreb za plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evropa je u petak.

Žreb za plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evropa je u petak.

Svi rezultati trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona:

Šerif Tiraspolj - Karabag 1:2 (prvi meč 0:0)

BATE Borisov - Slavija Prag 2:1 (0:1)

CSKA Moskva - AEK 1:0 (2:0)

APOEL - Vitorul 4:0* (0:1)

Bašakšehir - Briž 2:0 (3:3)

Kopenhagen - Vardar 4:1 (0:1)

Viktorija Plzelj - Steaua 1:4 (2:2)

Jang Bojs - Dinamo Kijev 2:0 (1:3)

Hafnarfjordur - Maribor 0:1 (0:1)

Ludogorec - Hapoel Ber Ševa 3:1 (0:2)

Ajaks - Nica 2:2 (1:1)

Rijeka - Salcburg 0:0 (1:1)

Rozenborg - Seltik 0:1 (0:0)

Legija - Astana 1:0 (1:3)

Olimpijakos - Partizan 2:2 (3:1)

(Beta, Foto: EPA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track