DELIJE POPRAVILE IMIDŽ KOD ČEHA: U Pragu samo trojica povređenih i dvojica uhapšenih
Foto: Kurir sport/Goran Anđelković

RANJEN POLICIJSKI PAS

DELIJE POPRAVILE IMIDŽ KOD ČEHA: U Pragu samo trojica povređenih i dvojica uhapšenih

Fudbal -

Navijači Crvene zvezde popravili su svoj dosadašnji imidž kod Čeha koji su se plašili nereda i demoliranja kao 2009. godine.

Ovaj put bilans češke policije nakon prolaska "delija" kroz Prag glasi - trojica povređenih, jedan ranjeni policijski pas i dvojica uhapšenih navijača srpskog kluba.

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su juče u Pragu ekipu Sparte sa 1:0 u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa i plasirali se u poslednju rundu kvalifikacija za to takmičenje.

"Policija je činila maksimum da se eliminišu mogući sukobi sa navijačima češkog kluba i da zaštite bezbednost gradjana i imovine", kazala je danas češkom listu Blesk portparol praške policije Andrea Zoulova.

Tokom prolaska srpskih navijača kroz centar grada, od starog turističkog jezgra, gde je oko 300 "delija" čekalo tokom dana na utakmicu, preko Vltave i kroz Letenski tunel do stadiona, povređena su dvojica srpskih navijača, češki policajac i policijski pas.

Zoulova je kazala da je policija rešavala devet izgreda sa strogo zabranjenom pirotehnikom i da je zbog toga privela dvojicu navijača Crvene zvezde.

Svi problemi izbili su na putu ka stadionu, kada je policija morala da interveniše pošto je zaustavila povorku srpskih navijača koju je sprovodio kordon specijalaca pred ulaskom u tunel kako bi se svi okupili. Kako bi navijači bezbedno prošli, policija je tunel morala da zatvori za saobraćaj, a na policiju su tada iz nestrpljive mase poletele konzerve piva, flaše sa pićem i razni predmeti.

Češka policija je za taj meč visokog rizika angažovala jake policijske snage, pošto su od 2009. godine navijači Crvene zvezde na lošem glasu u Pragu, jer su tada demolirali restoran u centru grada i sukobili sa policijom, a 150 njih je uhapšeno.

(Beta, Foto Kurir sport/Goran Anđelković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track