PARTIZAN ZAMALO IZBAČEN IZ EVROPE Vuletić: UEFA je licemerna, sudi na osnovu Gugla i Stejt departmenta
Foto: Dragan Kadić

OBJAŠNJAVALI KO SU PAVLE ĐURIŠIĆ I RATKO MLADIĆ

PARTIZAN ZAMALO IZBAČEN IZ EVROPE Vuletić: UEFA je licemerna, sudi na osnovu Gugla i Stejt departmenta

Fudbal -

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić uverava da je inspektor UEFA predložio da crno-beli budu izbačeni iz Evrope!

Na kraju, odluka disciplinskog organa "evropske kuće fudbala" je da Partizan kazni sa dva meča u Humskoj pred praznim tribinama i 130.000 evra.

Razlog za kaznu su nacionalistički povici navijača i gađanje protivničkih igrača na utakmicama sa ekipama Budućnosti i Olimpijakosa.

"Predlog inspektora UEFA je bio da Partizan bude isključen iz evropskog takmičenjima. Argumentima smo uspeli da smanjimo na ovu kaznu, ako je to ikakva uteha", kaže Vuletić za Kurir.

On smatra da je ovime UEFA pokazala licemerje.

"Reč je o klasičnom i vrhunskom licemerju UEFA, koja je u potpunom neznanju i sopstvenoj neukosti u vezi sa istorijskim, političkim i svakim drugim sportskim elementima, u kontekstu onoga što su navijači Partizana imali priliku da istaknu, angažovala inspektora za etičku i rasnu netrpeljivost. On je, izgleda, koristio samo građu Gugla, američkog Stejt departmenta i Kongresa, američke televizije CNN i nedeljnika Tajm, Evropskog parlamenta... Jednostrani pogled u kojem se inspektoru čini da je potpuno irelevantno da li je neko lice osuđeno ili optuženo ukazuje na lični, subjektivni, jednostrani, rekao bih i tendenciozni nastup inspektora, koji je predložio ovakvu kaznu za Partizan", dodaje Vuletić.

UEFA je zamerala što su "grobari" isticali transparente i slogane posvećene četničkom vojvodi Pavlu Đurišiću, Ratku Mladiću...

"Morali smo da objašnjavamo da smo jedini u okruženju imali dva narodnooslobodilačka pokreta u Drugom svetskom ratu, kao i da nije dokazano da je Ratko Mladić ratni zločinac", objasnio je Vuletić.

Crno-beli će 17. avgusta dočekati mađarski Videoton u prvom meču plej-ofa za Ligu Evrope bez publike, a isto će biti i u sledećem evropskom duelu u Humskoj.

(Kurir.rs/Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Zašto Partizan mora da se zahvali Zvezdanu Terziću?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track