(FOTO, VIDEO) VULKAN EMOCIJA NA NOU KAMPU: Barselona videla suze! Podrška preživelim igračima Šapekoensea
Foto: EPA

SEĆANJE NA TRAGEDIJU NE BLEDI

(FOTO, VIDEO) VULKAN EMOCIJA NA NOU KAMPU: Barselona videla suze! Podrška preživelim igračima Šapekoensea

Fudbal -

Fudbaleri Barselone i Šapekoensea sastali su se na "Nou Kampu" u utakmici "Trofeja Đoan Gamper", kojoj su prethodnile emotivne scene.

Sećanje na tragediju tog brazilskog kluba koja se dogodila 28. novembra 2016. ne bledi. Tada se avion koji je prevozio ekipu srušio u Kolumbiji. U nesreći je poginula 71 osoba, a šest je preživelo, od kojih trojica fudbalera.

1 / 5 Foto: EPA

Upravo su ta trojica, Neto, Rašel i golman Folman, kome je amputirana noga, dobili najjači aplauz večeras na "Nou Kampu".

Rašel je plakao, a tešio ga je Folman, koji je zatim izveo početni udarac.

Vulkan emocija pogodio je "Nou Kamp" pre početka meča.

A onda su Lionel Mesi i drugovi, prvi put bez Nejmara od njegovog odlaska u PSŽ, zaplesali na radost svojih navijača, koji su došli da vide na delu ekipu predvođenu novim trenerom Ernestom Valverderom.

I imali su šta da vide. Barselona je pobedila 5:0 (3:0). Goste iz Brazila "načeo" je Delofeu u 6. minutu, a već u 11. bilo je 2:0 posle prelepog gola Busketsa. Mesi se u strelce upisao u 28. minutu, a u drugom poluvremenu mrežu su tresli Luis Suarez u 55. i Denis Suarez u 74. Pako Alkaser je u 89. minutu promašio penal.

Ova utakmica predstavlja Barsinu generalnu probu za novu sezonu, koja će početi "El Klasikom" u nedelju upravo na "Nou Kampu". Biće to prvi meč Superkupa Španije, a revanš će se igrati tri dana kasnije u Madridu.

(Kurir.rs/Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Zvezdina muka - ko će zameniti Jovičića?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track