STOLICA PONIZIO ĐUKIĆA: Ilija se osvetio upravi Partizana!
Foto: FK Partizan

PLATILI CEH LOŠEM IZBORU

STOLICA PONIZIO ĐUKIĆA: Ilija se osvetio upravi Partizana!

Fudbal -

Trener Voždovca bio prvi pik za klupu u Humskoj, a sada potpuno nadmudrio iskusnijeg kolegu

Pre samo dva meseca Ilija Stolica je bio viđen kao novi trener Partizana, ali su čelnici crno-belih u poslednji čas odlučili da iskeširaju 300.000 evra i angažuju Miroslava Đukića, koji se činio kao bolja opcija. A onda, u prvom međusobnom duelu tima iz Humske i mladog stručnjaka, sigurno su se zapitali da li su pogrešili.

Šef stručnog štaba Voždovca, kome ceo budžet kluba ne prelazi 1,65 miliona evra, koliko je aktuelni osvajač duple krune platio obeštećenje za Sejdubu Sumu, u taktičkom i svako drugom smislu nadmudrio je nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije.

U 90 i kusur minuta igre Voždovčani su na delu pokazali sve slabosti donedavnog lidera na tabeli i svaku njihovu grešku kaznili na najsuroviji način. A ta slabost se ogleda u visokom stepenu nesigurnosti odbrane, koja popušta pred iole jačim pritiskom, slabo pokretljivom veznom redu i neefikasnom napadu, ali to je već nešto na šta Ilija Stolica nije mogao da ima uticaj, već je samo prihvatio kao velikodušni poklon.

foto: FK Partizan

Stolica je pokazao da polako izrasta u jednog od najstudioznijih srpskih mladih stručnjaka, koji tokom meča vodi računa o najsitnijim detaljima i pravi ispravne procene prilikom izmena, a to donosi rezultat. Đukić, s druge strane, u sredu u Humskoj nije ništa menjao u svom timu, osim iznuđenog ulaska Milana Radina, što je kasnije opravdao činjenicom da je ekipa na terenu ono „najofanzivnije što Partizan ima“.

U redu, možda je i to istina, ali onda čelnici kluba moraju da reaguju što pre i pored defanzivca angažuju i fudbalera ofanzivnih karakteristika ukoliko žele uspeh u kvalifikacijama za Ligu Evrope protiv Videotona.

Kraj serije

PORAZ POSLE 40 MEČEVA

Svakoj seriji jednom dođe kraj, pa tako i onoj Partizanovoj nepobedivoj u domaćim okvirima.

Crno-beli su do ove srede poslednji put bili poraženi 20. avgusta prošle godine, kad ih je savladao Spartak u Subotici, a u međuvremenu su ostvarili niz od 36 pobeda, uz samo četiri remija i tako osvojili titulu.

Kurir / Konstantin Radulović

Foto: FK Partizan

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Kako Milojević sluđuje Krasnodar?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track