ZVEZDA JE SILA: Sedam mečeva bez primljenog gola
Foto: FK Crvena Zvezda, EPA

DERU

ZVEZDA JE SILA: Sedam mečeva bez primljenog gola

Fudbal -

Milan Borjan je dokaz da je dobar golman pola tima, a granitni bedem ispred njega pokazatelj da napad počinje od odbrane

Ovo je Zvezda, kažu navijači, a slažu se i igrači, koji iz meča u meč beleže sve bolje rezultate i šire pozitivnu atmosferu s Marakane.

Pobeda od 5:0 u Surdulici bila je sedma utakmica crveno-belih bez primljenog gola. Milan Borjan je dokaz da je dobar golman pola tima, a granitni bedem ispred njega pokazatelj da napad zapravo počinje od odbrane.

Samopouzdanje

- Velika je stvar što i posle sedme utakmice nismo primili gol. To je pokazatelj da idemo u dobrom smeru, da sazrevamo kao tim, odnosno da smo kompaktni. Srećan sam zbog toga, jer takve stvari jačaju karakter i podižu samopouzdanje ekipi - istakao je za Kurir Vujadin Savić, komandant odbrane lidera na tabeli Superlige.

Vaš povratak na Marakanu obradovao je veliku armiju navijača, a sada se ispostavilo da to je bilo s pravom.

Nema stajanja

- Svi znaju koliko volim Zvezdu. Zato me raduje što beležimo dobre rezultate. Primećujem da smo vratili veru navijačima i drago mi je zbog toga. Njihova podrška se oseća gde god igramo, tako da smo zajedno mnogo jači.

Crveno-beli u nedelju igraju protiv Bačke, a u četvrtak bitan meč protiv Krasnodara u Rusiji, pa se postavlja pitanje dokle će trajati dominacija.

- Želimo još jednu pobedu i da sačuvamo mrežu. I onda da idemo u Krasnodar, a tamo znamo šta nam je činiti - poručio je Vujadin Savić.

foto: FK Crvena Zvezda, EPA

Nesavladan 450 minuta

MILAN BORJAN ZAČARAO MREŽU

Milan Borjan od dolaska na Marakanu nije primio nijedan gol. Ukupno 450 minuta je nesavladan. Začarao je sopstvenu mrežu na dve utakmice u Evropi i tri u prvenstvu. Iskusni čuvar mreže širi samopouzdanje u poslednju liniju svog tima, a ako ovako nastavi, mogao bi u skorije vreme da stigne i rekordera Bobana Bajkovića, koji je bio nesavladan 820 minuta.

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: FK Crvena zvezda, EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Kako Milojević sluđuje Krasnodar?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track