(VIDEO) CRVENA ZVEZDA SA POBEDOM PUTUJE U KRASNODAR: Pred naletom crveno-belih pala i Bačka
Crvena zvezda, Foto: Crvena zvezda FK

Super liga Srbije

(VIDEO) CRVENA ZVEZDA SA POBEDOM PUTUJE U KRASNODAR: Pred naletom crveno-belih pala i Bačka

Fudbal -

Lider prvenstva Srbije, ekipa Crvene zvezde savladala je na stadionu "Rajko Mitić" ekipu Bačke iz Bačke Palanke sa 3:1 (1:0) u meču 5. kola Super lige Srbije.

Crvena zvezda je tako nastavila stopostotan niz pobeda i zadržala lidersku poziciju.

Prvi gol na meču postigao je Aleksandar Pešić u 37. minutu. Prednost Zvezde je duplirao Frimpong u 53. minutu, a treći gol je postigao Račić u 86. minutu.

Prethodno je Čeković u 81. minutu zatresao gol domaćina. To je bio prvi gol koji je Crvena zvezda primila ove sezone.

TOK MEČA

Biće to duel u kome su crveno-beli apsolutni favoriti, a biće zanimljivo videti da li su puleni Vladana Milojevića mislima već u Krasnodaru.

Ekipa Crvene zvezde je u prva četiri prvenstvena kola zabeležila maksimala učinak, bez primljenog gola.

Prvo su na svom terenu savladali niški Radnički rezultatom 3:0(1:0), zatim i ekipu Rada na Banjici rezultatom 0:2(0:1), pa ekipu Čukaričkog na svom stadionu rezultatom 3:0(1:0), da bi u prethodnom kolu u Surdulici bili više nego ubedljivi pobedivši rezultatom 0:5(0:1).

Na drugoj strani ekipa iz Bačke Palanke u prva četiri ovosezonska kola nije osvojila nijedan bod. Prvi praz doživeli su u Subotici u duelu sa ekipom Spartaka rezultatom 2:1(1:0), potom su na svom stadionu poraženi od ekipe Voždovca rezultatom 0:3(0:0) i na gostovanju u Novom Sadu od ekipe Vojvodine rezultatom 1:0(0:0), da bi u prethodnom kolu na svom stadionu doživeli poraz u duelu sa ekipom Napretka rezultatom 1:4(1:2).

Na stadionu "Rajko Mitić" je oko 12.000 gledalaca, uz slobodan ulaz.

Teren je prilično loš, a u Crvenoj zvezdi su najavili rekonstrukciju travnatog terena i to u septembru posle utakmice Srbija - Moldavija.

2. POLUVREME

86. minut - GOOOL!!! Uroš Račić postiže gol koji otklanja sve dileme oko krajnjeg ishoda. Ponovo je gol pao posle kornera koji je izveo Milijaš. Pešić je glavom šutirao i pogodio prečku, a lopta se odbila do Račića koji postiže prvenac.

81. minut - GOOOL!!! Bačka je smanjila rezultat golom Čekovića! To je prvi gol koji je Crvena zvezda primila posle sedam mečeva.

77. minut - Fudbaler Bačke Luka Luković dobija žuti karton zbog povlačenja protivničkog fudbalera za dres.

70. minut - Čeković je pripretio Borjanu, ali je Frimpong intervenisao u poslednjem trenutku.

62. minut - Bačka je pripretila preko Trivunovića, ali je njegov šut iz slobodnog udarca ostao bez uspeha.

57. minut - Pešić je propustio veliku šansu posle dobrog prodora i centaršuta Adžića.

53. minut - GOOOL!!! Frimpong je duplirao vođstvo Crvene zvezde. Ponovo je Milijaš izveo korner, lopta je došla do Frimponga koji je sa 6-7 metara matirao Jevrića.

47. minut - Bačka je otvorila drugo poluvreme odličnom šansom. Bili su gostujući igrači blizu gola, ali se Spremo spetljao i šansa je propala.

KRAJ 1. POLUVREMENA

42. minut - Milijaš je zaradio žuti karton posle oštrog starta nad Makarićem.

37. minut - GOOOL!!! Aleksandar Pešić je strelac! Milijaš je izveo korner, a Pešić sa peterca kolenom savladao Jevrića! Njegov peti gol u sezoni.

35. minut - Milijaš je oboren na oko 20 metara od gola Bačke po sredini. Pokušao je Pešić, ali Jevrić brani. U nastavku akcije Rikardinjo je imao priliku, međutim njegov šut odlazi pored gola.

28. minut - Nova prilika za Zvezdu, Milijaš je uposlio Milića, ovaj šutirao iskosa sa desne strane, ali Jevrić brani.

27. minut - Najbolja prilika za Crvenu zvezdu, Rikardinjo je odlično uposlio Pešića koji je izbio sam ispred golmana Bačke, ali je dao predug for, pa je Jevrić izašao na vreme i prvi stigao do lopte.

22. minut - Prva kakva-takva prilika za Bačku. Šutirao je Spremo, snažno ali neprecizno.

10. minut - Milijaš je šutirao sa 20-tak metara, lopta je nezgodno odskočila, ali je golman Bačke Jevrić uspeo da je izbaci u korner.

4. minut - Prva dobra šansa za crveno-bele. Pešić je šutirao sa desetak metara, ali preko gola. Prethodno je Gobeljić lepo prošao po desnoj strani i centrirao idealno.

Trener crveno-belih Vladan Milojević je za ovaj meč promešao karte kako bi odmorio igrače za predstojeći okršaj sa Krasnodarom u plej-ofu Lige Evropa. Nema Stojkovića, Savića, Kange, Donalda, Srnića, Boaćija...

foto: Printskrin
foto: Printskrin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track