BITKA ZA 5 MILIONA EVRA! Zvezdu i Partizan čeka lepa nagrada!
Foto: Beta

LIGA EVROPE

BITKA ZA 5 MILIONA EVRA! Zvezdu i Partizan čeka lepa nagrada!

Fudbal -

Srpski klubovi imaju sijaset motiva, što sportskih, što finansijskih, da eliminišu ruski Krasnodar, odnosno mađarski Videoton i dočekaju jesen u Evropi

Lep novac čeka fudbalere Crvene zvezde i Partizana ako se plasiraju u grupnu fazu Lige Evrope! Ukupno 2,6 miliona evra!

Crveno-beli bi zaradili manji iznos jer će većina novca otići na račun menadžera Milana Ćalasana. Ne treba sumnjati da će Crvena zvezda i Partizan dati sve od sebe u dvomeču sa Krasnodarom i Videotonom.

Sve ide Ćalasanu

Jesen u Evropi donela bi zaradu, ali i mir u redove „večitih rivala“. Zvezda ima problem, jer prema odluci UEFA mora da isplati menadžera Ćalasana zbog duga vezanog za Nikolu Žigića. Njemu je trebalo da pripadne 50 odsto od transfera u Rasing iz Santandera. Zbog kamata je ta suma porasla. Lane je isplaćeno 1.150.000 evra, a sada je potrebno da vrati još dodatnih 1.450.000 evra.

- Sve što zaradimo, UEFA konfiskuje, a te pare će otići agenciji menadžera Milana Ćalasana za transfer Žigića, a po presudi CAS - otkrio je direktor Zvezdan Terzić.

Crvena zvezda je ovog leta zaradila 675.000 evra, što znači da im treba još 775.000 evra da skinu Ćalasana sa grbače, koja je takođe počela iz prvog kola Lige Evrope, do sada je zaradila 215.000 evra za eliminaciju Florijane, još 225.000 evra za trijumf protiv Irtiša, odnosno 235.000 evra nakon „rušenja“ Sparte iz Praga - sve zbirno: 675.000 evra.

Partizan je učešće počeo u drugoj rundi Lige šampiona. Za pobedu nad Budućnosti crno-beli su zaradili 320.000 evra, a posle ispadanja od Olimpijakosa još 420.000 evra.

foto: Printscreen

Biće para i od TV prava

Sleduje im i dodatnih 260.000 evra, koliko dobija svaki prvak države koji ne uđe u grupnu fazu Lige šampiona. Ukupno milion evra. Ako „večiti“ budu eliminisani u plej-ofu od strane Videotona i Krasnodara, sleduje im 245.000 evra. A ako izbace Mađare i Ruse, očekuje ih lepa novčana nagrada - 2,6 miliona evra! I tu nije kraj. Svaka pobeda u grupnoj fazi donosi 360.000, a remi 120.000 evra. Tu su i bonusi za prvake grupa (600.000 evra) i drugoplasirane (300.000), koji nastavljaju takmičenje u narednoj fazi i za to dobijaju novac (još 500.000 evra). Ne treba zaboraviti ni novac od ulaznica, marketinga i TV prava.

RTS izpregovara

OBEZBEĐEN TV PRENOS IZ KRASNODARA!

Ljubitelji fudbala iz Srbije, posebno navijači Crvene zvezde,tokom jučerašnjeg dana bili su neprijatno iznenađeni informacijom da direktan prenos utakmice iz Krasnodara još nije dogovoren.

Kako saznajemo, RTS je uspeo da ugovori uslove, pa će ljubitelji fudbala u direktnom prenosu gledati meč.˝

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Beta, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Šta je zajedničko Zvezdi i Videotonu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track