SVE U INTERESU SRPSKOG FUDBALA: Odložena utakmica između Partizana i Napretka
Foto: Dado Đilas

SAOPŠTILA SUPERLIGA

SVE U INTERESU SRPSKOG FUDBALA: Odložena utakmica između Partizana i Napretka

Fudbal -

Meč 6. kola Superlige Srbije između Partizana i Napretka je odložen!

Kako stoji u zvaničnom saopštenju zajednice Superligaša Srbije meč se odlaže 'u interesu srpskog fudbala'.

Iz Partizana su mediji obavešteni o odlaganju. Ne i o razlogu odlaganja, već su upućeni na sajt Superlige. Nezvanično, Partizan je zamolio da igrači budu pošteđeni napora igranja utakmice u nedelju kako bi bili odmorniji za revanš meč protiv Videotona u Mađarskoj u koju odlaze autobusom.

"Shodno zahtevu FK Partizan, obaveštavamo Vas da se utakmica 6. kola Super lige Srbije između FK Partizan i FK Napredak odlaže zbog pružanja pune podrške srpskim klubovima u poslednjem kolu kvalifikacija za ligu Evrope.

Ovakva odluka doneta je zbog poštovanja opšteg interesa srpskog fudbala, a u cilju što uspešnijeg nastupa FK Partizan u evropskim takmičenjima. Jedini motiv za donošenje ovakve odluke je isključivo sportske prirode, jer bi se eventualnim plasmanom naša dva kluba u ligi Evrope znatno povećao nacionalni kojeficijent od koga koristi imaju svi domaći klubovi, a Srbija bi posle više od deset godina imala dva predstavnika u grupnoj fazi lige Evrope.

Utakmica će biti zakazana u prvom slobodnom terminu u zavisnosti od uspeha FK Partizan u kvalifikacijama za ligu Evrope, o čemu ćete biti blagovremeno obavešteni", stoji u saopštenju zajednice superligaša Srbije.

kurir.rs / kurir sport

foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Partizanovci da pošalju zahvalnicu u UEFA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track