FUDBALERI CRVENE ZVEZDE SVESNI DA IH JE SUDIJA POČASTIO U KRASNODARU Borjan: Slagao sam da nije gol
Foto: FK Crvena Zvezda

HVALA MU

FUDBALERI CRVENE ZVEZDE SVESNI DA IH JE SUDIJA POČASTIO U KRASNODARU Borjan: Slagao sam da nije gol

Fudbal -

Lopta je ušla jedno metar, ali sudija to nije video, a moja prva reakcija je bila da podignem ekipu, poručio je prvi čuvar mreže crveno-belih Milan Borjan

Revanš meč plej-ofa za plasman u Ligu Evrope protiv Krasnodara sledećeg četvrtka biće istorijska utakmica za Crvenu zvezde, smatra golman Milan Borjan, koji otkriva i kako je motivisao ekipu posle nepriznatog gola Mihaila Ristića.

- Video sam da je ušla jedno metar unutra, ali linijski sudija je kasnio 20 metara, tako da sam uhvatio loptu i vikao da nije gol. Bila je to moja prva reakcija. To je sudijska odluka, bilo je dosta i grešaka na naš račun. Nadam se da će nam se isplatiti, bog nas je pogledao.

foto: Profimedia

Bivši osvajač Kupa šampiona i prvak sveta ima šansu da pred svojim navijačima posle deset godina izbori evropsku jesen.

- U revanšu nas čeka istorijska utakmica. Verujem da možemo napraviti dobar rezultat pred našim navijačima. Imamo dosta odmora, ne igramo u prvenstvu i možemo dobro da se spremimo za Krasnodar. Da uvedemo Zvezdu u Ligu Evrope posle deset godina - jasan je Borjan.

Zvezdino dete Mihailo Ristić bio je dželat svog bivšeg kluba u Krasnodaru, ali mu to nisu zamerili bivši saigrači. Filip Stojković, još jedno Zvezdino dete, imao je zanimljiv komentar na fenomenalnu partiju Mihaila Ristića.

- Došao je Rile u našu svlačionicu posle utakmice da nam čestita. Rekao sam mu: „Alo, indijanac, nisi ti igrao u Partizanu, već u Zvezdi!“ (smeh) Šalu na stranu, igrao je sjajno, kao pravi profesionalac - rekao je Stojković.

foto: Printscreen

Vujadin Savić

NIJE MI IH ŽAO

Vujadin Savić imao je opasku na nepriznat gol Krasnodaru, posle prave bombe Mihaila Ristića.

- Bio je gol, videli smo posle utakmice snimak, ali šta sad da radimo. Nije mi ih žao, jer su nam treći gol dali iz kornera pre kojeg je njihov igrač igrao rukom. Ujedno, na stadionu je teško igrati jer je mnogo akustičan, kao balon za mali fudbal - istakao je Savić.

Jednom uspeli da nadoknade 2:3

EKEREN I CSKA SAČUVALI PREDNOST, NEMCI NISU

Pogled na rezultate utakmica Crvene zvezde u evropskim takmičenjima otkriva podatak da su crveno-beli uspevali da se plasiraju u dalji tok takmičenja uprkos činjenici da su u prvom meču u gostima poraženi rezultatom 3:2. Dogodilo se to 1971. godine, kad je nemački Karl Cajs Jena u revanšu poražen sa ubedljivih 4:0.

Međutim, identičnu prednost iz prvog susreta imali su švajcarski Ekeren 1997. godine i ukrajinski CSKA iz Kijeva 2001. godine, ali je u prvom slučaju na Marakani bilo 1:1, a u drugom 0:0, pa su rivali prolazili dalje.

foto: Printscreen

Novina Više neće biti propusta ni u Ligi Evrope

GOL TEHNOLOGIJA U GRUPNOJ FAZI

Nepriznati gol Mihaila Ristića samo je dokaz više da je Evropska fudbalska federacija (UEFA) ispravno postupila kad je odlučila da od ove sezone u oba svoja klupska takmičenja uvrsti modernu tehnologiju, koja bi pomagala sudijama u ovakvim situacijama.

foto: FK Crvena Zvezda

- Gol tehnologija se u Ligi šampiona koristila i prošle godine, a od ove sezone će se primenjivati i u Ligi Evrope, ali od početka grupne faze. Da je Mihailo Ristić onaj gol postigao u grupi, on bi bio priznat jer bi se lepo videlo da je lopta celim svojim obimom prešla gol liniju, pa je Zvezda imala sreće. Što se tiče video-tehnologije, ona je korišćenja u Kupu konfederacija, ali zasad nije odlučeno da se primenjuje u jednom od dva klupska takmičenja pod okriljem UEFA - kaže nekadašnji srpski sudija Radivoje Raka Đurović.

foto: Instagram

Društvene mreže

RISTIĆ: GRUJA JE MOJ BRAT

Veliki prijatelj Mihaila Ristića, član Liverpula Marko Grujić na zanimljiv način je prokomentarisao njegov gol Zvezdi, napisavši na društvenim mrežama: „Sad si našao da šutneš“!

- Ma, Gruja je moj brat! Sigurno ništa loše nije mislio - rekao je za Kurir Ristić.

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: FK Crvena zvezda, Instagram, Damir Dervišagić, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Čisti kao suze, a poništeni: 8 slučajeva kada jedino sudije nisu videle gol

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track