VIDEOTON SE UZDA U STATISTIKU: Mađari, džaba vam digitron!
Foto: EPA

PORANILI

VIDEOTON SE UZDA U STATISTIKU: Mađari, džaba vam digitron!

Fudbal -

Partizanov rival pred revanš meč uveren u prolaz, ali iz Humske poručuju da se crno-belima nikada ne preti

Videoton se uzda u statistiku i tvrdi da posle beogradskih 0:0 praktično ima prolaz u Ligu Evrope!

Zvanični sajt kluba iz Sekešfehervara popisao je sve mečeve bez golova u ovom takmičenju i došao do računice da se od 16 nabrojanih slučajeva, čak 11 završilo uspehom domaćeg tima i njegovim plasmanom u grupnu fazu takmičenja Lige Evrope.

Najpoznatiji slučaj srpskim navijačima je duel Bordoa i Crvene zvezde, u kojem su posle beogradskih 0:0, crveno-beli ispustili remi 2:2 teškom greškom golmana Bobana Bajkovića u poslednjim trenucima meča. Malo ste se preračunali, poručuju iz Humske.

- Partizan je delima i šampionskim titulama pokazao da je ozbiljan klub. Ta ozbiljnost nam daje odgovornost. Niti kome pretimo, ali isto tako klubovi na evrosceni i kod nas znaju da se takvom šampionu kao što je naš klub nikada ne preti. Statistika je samo papir i mnogo puta je bila na našoj strani ali, nažalost, tada nismo davali golove - kaže fudbaler crno-belih Nemanja Miletić i dodaje:

- Ne obraćamo pažnju na to ko šta kaže i kakvu kampanju vodi. Ozbiljna smo ekipa, mentalno jaki i znamo šta nas čeka. Uz sve poštovanje, mi smo tu Evropu igrali deset godina! Svesni smo da se sada stvaraju „bure i oluje“, priča o B timovima i statistikama utiče i psihološki, ali naše je da snagu pokažemo na terenu. Neka statistike budu i u njihovu korist, ali sa našim prolaskom na kraju.

Vignjević tvrdi

PARTIZAN IDE DALJE

Srpski trener na klupi mađarskog Ujpešta Nebojša Vignjević kaže da je i pre prve utakmice u Beogradu verovao više u prolaz Partizana i da to mišljenje nije promenio:

- Pre meča na stadionu Partizana rekao sam da je srpski tim favorit u odnosu 51:49 i ostajem dalje pri tom odnosu u korist crno-belih - rekao je Vignjević.

Kurir / Dejan Petković

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track