MAMIĆ POSLE ATENTATA: Prvi čovek Dinama jednom rečenicom poručio da ne odustaje
Foto: Beta

u svom stilu

MAMIĆ POSLE ATENTATA: Prvi čovek Dinama jednom rečenicom poručio da ne odustaje

Fudbal -

Savetnik hrvatskog fudbalskog tima Dinama Zdravko Mamić, koji je danas ranjen iz vatrenog oružja na putu kod Tomislavgrada, u prvoj izjavi za medije je rekao da je izbegao sigurnu smrt i kako je sada sve u redu.

Kako je hrvatskim medijima ispričao Zoran Mamić, brat Zdravka Mamića, koji je u utorak ranjen u atentatu on je sa porodicom bio na ledini na kojoj se nalazi spomen ploča ocu koji je na tom mestu imao srčani udar nakon kojeg je umro. Tamo je bila cela porodica, a među njima je bilo i dece. Napadači su iskočili iz grmlja, kaže, i nasumce ispalili 5-6 metaka. Jedan je pogodio Zdravka, a jedan je oštetio automobil.

Mamić kaže da nije bilo direktnih pretnji i da su već navikli na to da im šalju preteće poruke.

- Ovo je bilo za očekivati, verovatno se radi o huliganima - rekao je.

- Ništa me ne može slomiti, sutra idem u Albaniju - rekao je ranjeni Zdravko bratu.

- Hvala Bogu da sam pogođen ja, a ne neko drugi - bile su prve reči Zdravka Mamića nakon atentata u zaseoku Vidovići, gde je obišao mesto na kom mu je umro otac.

- Došli smo s četiri automobila. Čim je izašao iz auta Zdravko je pao. Pucnjavu nisam čuo. Mislio sam da mu je majci pozlilo, ali odmah smo videli krv. Zavezali smo mu nogu majicom i pošli prema Tomislavgradu dok nismo sreli Hitnu koja je išla prema nama - ispričao je hrvatskim medijima Miro Mamić, dodajući kako su napadači verovatno čekali nekoliko dana jer su pripremili sačekušu, a nisu znali kada će doći Zdravko Mamić, koji svake godine posećuje ovo mesto.

Podsetimo, nepoznati napadači su oko podneva u mestu Zidine kod Tomislavgrada pucali na Zdravka Mamića. Mamić je ranjen u nogu, a prva pomoć mu je pružena u Domu zdravlja Tomislavgrad gde su Mamića primili s prostrelnom ranom desne natkolenice. Ranu su mu sanirali i pustili ga da ide u Zagreb.

Kurir sport/24sata.hr, Foto: Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ne menjaju veš danima, uriniraju po rukama, pipkaju tuđe penise... Šta sve rade sportisti pred utakmicu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track