Partizan na Malti ili u Andori

Kvalifikacije za Ligu šampiona

Partizan na Malti ili u Andori

Fudbal -
U redovima srpskog šampiona po saznanju rivala, optimizam, ali i oprez.

Na žrebu u Nionu, fudbaleri Partizana, dobili su rivale u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Prvi protivnik će im biti pobednik duela maltežanske Valete i Lusitansa iz Andore.

Srpski šampion će u prvom meču, 17. ili 18. jula, putovati na Maltu ili u Andoru, dok će se revanš, ako ne bude promena, igrati u Beogradu 24. ili 25. istog meseca.

U prvim izjavama po saznanju imena rivala u redovima srpskog šampiona vlada optimizam. Veteran Zvonimir Vukić dobro zna kako je kada se u meč protiv autsjadera ne uđe maksimalno angažovano. Uz Sašu i Radišu Ilića bio je član generacije koja je 2000. godine u predkvalifikacijama za Kup UEFA izgubila prvi meč od Slijeme (1:2).

Doduše, Vukić je igrao samo u revanšu na kojem je Partizan slavio sa 4:1.

“Nema to sad veze sa 2012. godinom. Činjenica je da smo dobro prošli i izvukli jednog od lakših protivnika. Logično bi mi bilo da to bude ekipa sa Malte. Ipak je njihov fudbal nešto ispred onog u Andori. Normalno je da smo veliki favoriti, ali dalje možemo samo ako to oba puta i na terenu pokažemo“, kaže Vukić, a prenose sportski sajtovi.

“Zadovoljan sam žrebom, ali biću još zadovoljniji ako posle ove faze prođemo i sledeći krug kvalifikacija i stignemo makar do Lige Evropa“, dodaje iskusni vezista.

Slično razmišlja i Goran Lovre, koji podseća na ofucanu, ali i istinitu frazu da “danas svi igraju fudbal.

"Drago mi je da smo izvukli najlakšeg rivala mada nikada u karijeri nisam imao posla sa timovima sa Malte i iz Andore. Kad kažem najlakši mislim na odnos snaga na papiru, odnosno na naš i njihov klupski rejting, kvalitet liga. Podsećam da danas svi igraju fudbal tako da u ove utakmice moramo ući sa respektom i verom u sebe naravno“.

Utisci mladog Aleksandra Lazevskog su “super“, iako priznaje da ne zna ništa o potencijalnim rivalima.

“Iskren da budem nemam pojma. Jedino što sam sa reprezentacijom Makedonije igrao jedan tvrd meč protiv Andore. Kako god bilo trebalo bi da prođemo dalje i ostavimo iza sebe najstresniji dvomeč u kvalifikacijama, jer ako ovde ne uspeš ostaje ti samo domaće takmičenje“.

Marko Šćepović zbog povrede kolena neće igrati u drugom kolu kvalifikacija, pa ni u narednom, ali bi trebalo da bude spreman za plej-of za Ligu šampiona.

“Ako je suditi po položaju klubova liga ovih dveju država na UEFA rang listi odlično smo prošli. Nisam u životu pogledao nijednu utakmicu nijedne ekipe iz Andore i sa Malte, ali ne sumnjam da smo bolji i da ćemo proći. Očekujem da moj brat i drugari stignu do plej-ofa za Ligu šampiona, a onda ću ih ja uvesti u eliti kao što sam obećao“, optimista je Šćepović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track