Bošnjak i Popović najbolji na turniru "Ćele Vilotić"
Foto: FSS

Niko nema što Srbija imade

Bošnjak i Popović najbolji na turniru "Ćele Vilotić"

Fudbal -

Omladinska fudbalska reprezentacija pobedila na tradicionalnom memorijalnom turniru u veoma jakoj konkurenciji

Srpski reprezentativni fudbal ima sjajnu budućnost.

Potvrdila je to omladinska reprezentacija Srbije (momic rođeni 1999. godine) trijumfom na tradicionalnom memorijalnom turniru, 24. po redu "Stevan Ćele Vilotić". U finalnom meču izabranici selektora Miloša Velebita slavili su protiv Izraela s rezultatom 3:1 (1:0) i tako zasluženo osvojili jedan od najjačih turnira u ovom uzrastu u Evropi.

foto: FSS

Najbolji fudbaler turnira je mladi štoper Partizana Strahinja Bošnjak, dok je najbolji golman još jedan član crno-belih Aleksandar Popović.

Najperspektivniji igrač je velika nada Crvene zvezde, napadač Dejan Joveljić. Selektor Srbije Miloš Velebit izabran je za najboljeg trenera. Fer-plej trofej pripao je Izraelcima, dok je Ukrajinac Serđi Buleca najbolji strelac sa četiri gola.

foto: FSS

Posle pobede protiv Škotske i remija sa Ukrajinom, naši momci su pokazali veliki kvalitet i u duelu sa Izraelom. U utakmici za treće mesto Ukrajina je bila bolja od Mađarske s rezultatom 2:1, a posle 2:2 u duelu za 5. mesto između Crne Gore i Škotske, "đetići" su slavili posle boljeg izvođenja penala.

Ovaj turnir našim omladincima poslužio je kao priprema za prvi krug kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo koji Srbija igra u Republici Irskoj, a rivali će nam pored domaćina biti Azerbejdžan i Kipar.

Kurir.rs / Kurir sport

Foto: FSS

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ovo smo čekali punih osam godina!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track