SMOKI, VEČNA TI SLAVA: Ljubiša Samardžić je prekidao snimanje serije Vruć vetar zbog velike ljubavi, a nije u pitanju supruga Mirjana!
Foto: Dragan Kadić

Romantičar u duši

SMOKI, VEČNA TI SLAVA: Ljubiša Samardžić je prekidao snimanje serije Vruć vetar zbog velike ljubavi, a nije u pitanju supruga Mirjana!

Fudbal -

Legendarni glumac Ljubiša Samardžić preminuo je u 81. godini. Talenat ga je predodredio za velike uspehe, a posebnost koju je nosio u sebi učinila ga je legendom.

Bio je oženjen Mirjanom, sa kojom je bio u braku 50 godina.

Međutim, manje poznata strana njegovog života bila je velika ljubav prema Fudbalskom klubu OFK Beograd.

Samardžić je za života bio i predsednik "Romantičara" sa Karaburme, uvek uz klub i u dobru i u zlu. Od doajena srpskog i jugoslovenskog glumišta oprostili su se i navijači ovog kluba, popularna "Plava unija".

"Napustio nas je doajen srpskog glumišta i veliki Ofkovac, Ljubiša Samardžić.

Naš Smoki je bio predsednik našeg kluba, uvek bio uz Romantičare i u dobru i u zlu. Na Karaburmu je prestao da dolazi nakon što je došao u sukob sa garniturom ljudi iz uprave iz prošlog saziva", stoji u saopštenju "Plave unije".

Samardžić je bio toliko veliki navijač "Romantičara", da je u zbog fudbala prekidao snimanje serije "Vruć vetar".

Proslavio se ulogom Šurde u seriji Vruć vetar, a zbog OFK Beograda je ponekada prekidao snimanja jedne od najboljih srpskih serija svih vremena, što je i otkrio u jednom intervjuu.

- Jedini uslov je bio da subotom, kad se odigrava fudbalsko kolo, damo ekipi pauzu od tri sata da Aca (reditelj Aleksandar Đorđević, prim. aut.) i Čkalja odu na utakmicu svoje Zvezde, Bora Todorović na stadion Partizana, a ja kao predsednik na meč OFK Beograda. Uslov je bio da niko, ako izgubi utakmicu, ne sme na setu da bude namćor. Svi su poštovali naše pravilo - rekao je Ljubiša Samardžić.

Na fotografiji koja je u prilogu je jedna od takvih situacija sa utakmice OFK Beograda na utakmici protiv Budućnosti na Omladinskom stadionu 1992. godine u društvu našeg bivšeg fudbalera, a sadašnjeg sportskog direktora, Božidara Milenkovića.

Adio Reume, Šurdo, Cane, Vojo, adio Smoki!

BU94."

Kurir sport

Foto: Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track