PRAZNIK NA KROVU: Voždovac dočekuje Crvenu zvezdu
Foto: FK Voždovac

novo kolo super lige srbije

PRAZNIK NA KROVU: Voždovac dočekuje Crvenu zvezdu

Fudbal -

Na stadion Voždovca u nedelju dolazi ekipa Crvene zvezde. Zmajevi spremni ulaze u meč, što se i videlo na konferenciji za medije na kojoj su prisustvovali Ilija Stolica, šef stručnog štaba i Saša Ivković, stub odbrane momaka sa Dušanovca.

„Očekujemo lepu fudbalsku predstavu. Dolazi nam Crvena zvezda koja ima dobru i uigranu ekipu, u šta smo se uverili i u sinoćnom meču, gledajuću utakmicu protiv Bate Borisova.“ – započeo je Ivković.

„Kvalitetan i iskusan tim imaju gosti. Samim tim očekuje nas i dobra utakmica, a mi ulazimo u meč sa namerom da se nadigravamo, da postignemo gol, ali i da pobedimo u utakmici.“ – konkretan je Ivković.

„Prava najava je da nas čeka praznik fudbala.“ – započeo je Ilija Stolica. „Imamo vrhunskog protivnika ispred sebe, u šta smo se uverili nakon njihovih igara u dosadašnjem delu prvenstva, ali i na evropskoj sceni i očekujemo pravu fudbalsku predstavu. Radujemo se tome, igrači su i raspoloženi i spremni.“ – nadovezao se Stolica.

Idu utakmice za utakmicama: „Zvezda ima dovoljan fond igrača. Znam šta znači evropska utakmica i kolika je emotivna ispražnjenost nakon odigranog meča. Nema sumnje da će gosti znati adekvatno da promene i zarotiraju ekipu i pripremiće se dobro za utakmicu sa nama.“

„I mi smo imali utakmicu u sredu, jedno evropsko gostovanje za nas. Ekipa Napretka i grad Kruševac takođe pretenduju na izlazak u Evropu. Teška utakmica i teško gostovanje, ali verujem da ćemo i mi i gosti naći znanja, snage i volje da prikažemo u nedelju prublici na Voždovcu pravi fudbal.“

„Pored nadmudrivanja igrača na terenu, očekuje nas taktičko nadmudrivanje dva stručna štaba. Sa druge strane je vrhunski stručni štab, svideo mi se način igre, pristup disciplini koju imaju u igri. Znaćemo i mi na koji način treba da im odgovorimo na terenu, jer pored nadigravanja u svaku utakmicu ulazimo da pobedimo, tako će biti i ovaj put.“ – dodao je Stolica.

Šef stručnog štaba je imao i odgovor na postavljeno pitanje od strane novinara povodom izbora sudije, za nedeljnu utakmicu:

„Niti klub niti ja se ne bavimo suđenjem. O toj temi ne želimo da razmišljamo. Ta tema je uvek prisutna, nažalost. Ja bih voleo da se tim stvarima mnogo manje piše u srpskom fudbalu. Ja imam puno poverenje u sudijsku komisiju, oni uvek imaju svoje razloge kada biraju sudije. Verujem da su svi ti razlozi za dobrobit srpskog fudbala. Bilo bi šteta da to uvek bude tema o kojoj ćemo pričati, naročito posle utakmice. Pre utakmice možemo da spomenemo, ali posle utakmice ne bih voleo da spominjemo, jer imaćemo dve ekipe koje imaju vrhunski kvalitet. Sudije treba da budu samo u službi svih nas u službi igre i potpuno u drugom planu. Vraćajući se na te teme, svi imamo neke istorijate dobre ili loše. Ja ne bih voleo da to bude tema i moram da imam puno poverenja u sudije kako u nedelju, tako i usvim narednim utakmicama.“

Kurir.rs / Kurir sport

foto: fkvoždovac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track