MUSLIN ODABRAO: Evo koji igrači jure plasman na Mundijal u Rusiju
Foto: Nebojša Mandić

jedan debitant i jedan povratnik

MUSLIN ODABRAO: Evo koji igrači jure plasman na Mundijal u Rusiju

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin objavio je danas spisak igrača za ključne utakmice za plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji.
Srbija će 6. oktobra gostovati Austriji u Beču i tri dana kasnije dočekati Gruziju u Beogradu, u poslednja dva kola kvalifikacione Grupe D.

Reprezentacija Srbije je prva na tabeli sa 18 bodova, četiri više od Velsa, a pet od Irske. S jednom pobedom obezbedila bi prvo mesto u grupi koje direktno vodi na Mundijal.

Muslin je pozvao 25 fudbalera, medju kojima je jedan debitant, član generacije omladinske reprezentacije koja je bila šampion sveta na Novom Zelandu, štoper Verder Bremena Miloš Veljković.

Pozvan je i štoper BATE Borisova Nemanja Milunović, koji je bio standardan kada je Muslin preuzeo mesto selektora, ali je u medjuvremenu izgubio mesto zbog teške povrede.

Golmani: Vladimir Stojković (Partizan), Predrag Rajković (Makabi) i Aleksandar Jovanović (Arhus).

Odbrana: Branislav Ivanović (Zenit), Jagoš Vuković (Olimpijakos), Stefan Mitrović (Gent), Nikola Maksimović (Napoli), Matija Nastasić (Šalke), Miloš Veljković (Verder), Nemanja Milunović (BATE), Aleksandar Kolarov (Roma), Uroš Spajić i Ivan Obradović (Anderleht) i Antonio Rukavina (Viljareal). Vezni red: Luka Milivojević (Kristal Palas), Nemanja Matić (Mančester junajted), Nemanja Gudelj (Tjandjin Teda) i Nemanja Maksimović (Valensija). Napad: Dušan Tadić (Sautempton), Filip Kostić (Hamburg), Adem Ljajić (Torino), Aleksandar Mitrović (Njukasl), Andrija Pavlović (Kopenhagen), Mijat Gaćinović (Ajntraht) i Aleksandar Prijović (PAOK).

Okupljanje bi trebalo da bude u ponedeljak, 2. oktobra, u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Beta,foto: Nebojša Mandić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Partizanovci, ako je za utehu....

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track