(VIDEO) SRBIN ZATRESAO MREŽU: Ljujić strelac za slavlje Žalgirisa
Foto: Printskrin

Trijumf protiv Utenisa

(VIDEO) SRBIN ZATRESAO MREŽU: Ljujić strelac za slavlje Žalgirisa

Fudbal -

Srpski fudbaler Matija Ljujić pomogao je golom Žalgirisu da dođe do nove pobede u A Ligi i da se tako dodatno učvrsti na prvom mestu.

Šampion Litvanije slavio je na gostovanju Utenis Uteni sa 2-1, a Ljujić je bio strelac drugog gola za svoj tim.

Žalgiris je poveo u 30. minutu preko Bahrudina Atajića, a u nastavku utakmice, u poslednjih 25 minuta, igrao je sa igračem manje zbog isključenja Kuklisa.

U 76. minutu Ljujić je odlično utrčao u kazneni i pogodio sa 15 metara za vođstvo svog tima od 2-0. Jedini gol za domaćine postigao je Karlos Karasko dva minuta kasnije.

Ljujić smatra da je Žalgiris mogao da ostvari ubedljiviju prednost do poluvremena, iako veruje da je njegov tim dobro iskoristio otvaranje rivala u drugom poluvremenu.

- Posle isključenja Kuklisa Utenis se otvorio i ja sam odlično iskoristio Blagojevićevo dodavanje. Šernas i Elivelto su dobro istrčali, ostao sam bez čuvara i zatresao mrežu - rekao je Ljujić.

Ljujić je tako nastavio sa odličnim partijama ove sezone i ovo mu je bio treći gol u prvenstvu.

Žalgiris je sada povećao prednost na čelu tabele na 12 poena u odnosu na prvog pratioca, Trakai, koji je u ovom kolu odigrao samo 0-0 sa Jonavom. Sledeći meč za Ljujićev tim biće finale kupa protiv Stumbrasa i taj meč se igra u nedelju, 24. septembra. Žalgiris u tom duelu brani trofej osvojen prošle godine.

Kurir sport

Foto: Printskrin

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Partizanovci, ako je za utehu....

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track