PORTUGALAC OTKRIO DA SU GA OVOG LETA ZVALI IZ HUMSKE Vijeira: Odjavio sam Partizan!
Foto: Beta Branislav Božić

SAMO MU JE ZVEZDA U SRCU

PORTUGALAC OTKRIO DA SU GA OVOG LETA ZVALI IZ HUMSKE Vijeira: Odjavio sam Partizan!

Fudbal -

U Srbiji mogu da igram samo za Crvenu zvezdu, moj karakter mi ne dozvoljava da odem u redove velikog rivala, poručio napadač japanske Jokohame

Zvao me je Partizan tokom leta, ali nije bilo ni promil šansi da završim tamo. Jedini klub u Srbiji za koji mogu da igram je Crvena zvezda!

Ugo Vijeira, napadač japanske Jokohame, otkrio je Kuriru ekskluzivu, odnosno pokušaj uprave crno-belih, da ga privoli da dođe u Humsku. Bez obzira što je stranac, Portugalac se za dve godine provedene u Crvenoj zvezdi, srodio sa klubom i navijačima. Nije uradio ono što je pre nekoliko godina učinio Brazilac Kleo, iako je godišnja plata koju mu je nudio Partizan bila izuzetna, bolja od one koju ima u Japanu.

- Moj agent me je kontaktirao tokom leta i rekao mi da je Partizan zainteresovan za mene. Poštujem Partizan, ali nikada ne bih igrao tamo! U Srbiji mogu da igram samo i jedino za Crvenu zvezdu! Ne ide sa mojim karakterom da odem kod velikog rivala. Ni brdo novca nije moglo da promeni moju odluku - otkrio je Ugo Vijeira (29) za Kurir, a potom dodao:

- Ne samo u Srbiji, isto važi i za Portugal. Igrao sam za Benfiku, tako da ne postoji ni promil šanse da nekada zaigram za Sporting ili Porto.

Ugo Vijeira otkrio je Kuriru i da će u decembru sigurno doći u Srbiju. Biće sa izabranicom Ninom Aleksić i ćerkicom Bjankom Estreljom.

- Jedva čekam da dođem u Novi Sad, da vidim ženu i ćerkicu. Mnogo mi nedostaju. Dolazim krajem decembra. Biću nekoliko dana, a onda idemo u Portugal. Planiram da odem i u Crvenu zvezdu, da posetim ekipu i čelnike kluba. Mnogo bih voleo da odgledam neku utakmicu.

Portugalac blista u Japanu. U svim takmičenjima dao je 15 golova za Jokohamu.

- Uživam ovde i Japan je bio pun pogodak. Trudim se da na svakoj utakmici postignem gol, jer to publika najviše voli. Prvi sam strelac ekipe, iako ne igram mnogo. Džej liga je mnogo jača od srpske Superlige. Igra se mnogo brže, više se trči, a mi se borimo za vrh tabele.

Zajedno sa Vijeirom za Jokohama Marinose igra još jedan bivši fudbaler Crvene zvezde David Babunski.

- Žao mi je što David ne igra više. Jokohama igra prilično defanzivno, pa je on često na klupi. Nas dvojica smo uvek zajedno, najviše na ručkovima i večerama.

Ugo Vijeira žali što zbog vremenske razlike ne može često da prati utakmice Crvene zvezde.

- Drago mi je što Crvena zvezda igra Ligu Evrope. Jako dobro znam koliko su svi u klubu, a posebno navijači želeli da igraju u Evropi. Oduševljen sam atmosferom protiv Krasnodara gde je bilo više od 50.000 ljudi. Gledao sam snimak. Neverovatan ambijent. Krivo mi je samo što nismo pobedili Bate Borisov. Šteta, trebalo je da uzmemo te bodove. Ima još mnogo da se igra, verujem u te momke - istakao je Vijeira.

Najbolji na svetu Srce kuca za Delije Ugo Vijeira je i danas veliki miljenik navijača Crvene zvezde Delija. Ne zaboravljaju se njegovi golovi i zasluga za osvojenu titulu u sezoni 2015/2016, posebno dva prelepa pogotka u derbiju. - Navijači Crvene zvezde su najbolji na svetu! Nikada neću zaboraviti ono što su mi pevali. Moje srce i dalje kuca za njih - poručio je Vijeira.

Mađioničar Gol kao remek delo Neverovatan gol postigao je Ugo Vijeira na utakmici Carskog kupa protiv Sanfreće Hirošime (3:2). Portugalac je bio strelac sva tri gola na meču, a poslednji je dao u 120. minutu i bio je pravo remek delo. - Neverovatna noć za mene, posebno taj treći gol. Svi su mislili da je gotovo, čekali su se penali. Onda je naš golman ispucao loptu i ja sam je jedva smirio uz aut liniju. Otišao sam do kornera i video da je golman izašao, šutnuo sam spoljnom i ona je završila u mreži - opisao je svoj gol Vijeira.

kurir.rs / A. Radonić

foto: Beta/Branislav Božić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Senzacionalno! Evo kako je Haradinaj, pokopao FK Partizan!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track