(VIDEO) MATIĆ BOLJI OD TADIĆA: Murinjo otišao pre kraja meča, het-trik Morate, ekipe iz Mančestera na vrhu tabele
Foto: Reuters

PREMIJER LIGA

(VIDEO) MATIĆ BOLJI OD TADIĆA: Murinjo otišao pre kraja meča, het-trik Morate, ekipe iz Mančestera na vrhu tabele

Fudbal -

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su danas na svom terenu Kristal Palas sa 5:0, dok je Mančester junajted sa 1:0 na gostovanju slavio protiv Sautemptona, a Čelsi je sa 4:0 bio bolji od Stouka u utakmicama šestog kola engleske Premijer lige.

Siti je pred svojim navijačima u potpunosti nadigrao poslednjeplasirani Kristal Palas, koji je preko Rubena Loftusa-Čika u 19. minutu prvi imao priliku da dodje do prednosti, ali je vezista ekipe iz Londona pogodio stativu. Prednost "građanima" doneo Liroj Sane u 44. minutu na asistenciju Davida Silve, da bi potom strelac prvog gola u 51. asistirao Rahimu Sterlingu za vodjstvo od 2:0.

Sterling je samo osam minuta kasnije ponovo zatresao mrežu Kristal Palasa, a na 4:0 u 79. povisio je Serhio Aguero, da bi konačnih 5:0 u 89. minutu postavio Fabijan Delf.

Siti je današnjom pobedom izbio na prvo mesto sa 16 bodova, koliko ima i gradski rival Mančester junajted, dok je Kristal Palas poslednji bez ijednog postignutog gola.

Junajted je na gostovanju protiv Sautemptona slavio golom Romelua Lukakua u 20. minutu.

Bio je to sudar dvojice srpskih reprezentativaca Dušana Tadića i Nemanje Matića, a radovao se vezista Mančester junajteda.

Zanimljivo je da trener "crvenih đavola" Žoze Murinjo nije mogao da gleda finiš utakmice, pa je teren napustio koji minut pre kraja.

Sautempton je nakon današnjeg poraza 11. sa osam bodova.

Šampion engleske Čelsi kao gost je deklasirao Stouk - 4:0.

Golove za londonski klub postigli su Alvaro Morata u 83. sekundi, 77. i 82. minutu i Pedro u 30. Čelsi se nalazi na trećem mestu Premijer lige sa 13 bodova, dok je Stouk 15. sa pet.

Votford je na gostovanju pobedio Svonsi sa 2:1, dok je Everton posle preokreta istim rezultatom savladao Bornmut, a Barnli i Hadersfild igrali su nerešeno bez golova.

(Beta, Foto: Reuters)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Senzacionalno! Evo kako je Haradinaj, pokopao FK Partizan!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track