KAKO JE ČUVENI TRENER DOŠAO U HUMSKU: Zeka i Bjeka čak dva meseca lomili Osima
Foto: Profimedia, Zorana Jevtić

ISTORIJA

KAKO JE ČUVENI TRENER DOŠAO U HUMSKU: Zeka i Bjeka čak dva meseca lomili Osima

Fudbal -

Nama treba jak Partizan, Zvezda je prvak Evrope, želimo na viši nivo, bile su reči Bjekovića i Zečevića kojima su ubeđivali popularnog Švabu

Mladi pesnik Marko Tomaš napisao je biografiju Ivice Osima pod imenom „Ivica Osim - utakmice života“ u kojoj je otkrio nekoliko zanimljivosti iz perioda kad je jedan od najboljih trenera sa eksjugoslovenskih prostora preuzimao klupu Partizana.

Prema Tomaševim saznanjima, Osima su Nenad Bjeković i Žarko Zečević dva meseca ubeđivali da dođe u Humsku i pomogne u rušenju dominacije Crvene zvezde.

- Hajde, samo si selektor, dugo nisi radio u klubu, nama treba jak Partizan, Zvezda je prvak Evrope, treba im pandan, želimo na viši nivo - bile su reči Bjekovića i Zečevića prilikom brojnih razgovora sa Osimom.

- Neću, nemojte me za*ebavate!

Dvojac Partizana obećao je kupovinu kuće porodici Osim, kao i auto marke „mazda“, ali kad je konačno usledio pozitivan odgovor druge strane, nije isplivalo mnogo detalja konačnog sporazuma.

Bilo je otpočetka jasno da Švabo insistira da zadrži posao selektora selekcije SFRJ, ali tek sada se saznalo da je svakog dana posle treninga avionom putovao u Sarajevo i na isti način se sutradan vraćao u Beograd.

- Zanimljivo je da se nikad nije preselio u Beograd. Na posao je svakog dana putovao avionom, čak se nije bavio formalnostima niti je kupovao kartu. Samo je prolazio kroz aerodromske kontrole, čak se dešavalo da sedi u pilotskoj kabini ako u avionu nema mesta - piše Tomaš.

Kurir / D. P.

Foto: Profimedia, Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Senzacionalno! Evo kako je Haradinaj, pokopao FK Partizan!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track