NEMCI U PANICI PRED DOLAZAK CRVENE ZVEZDE: Stiže neonacista Ivan Bogdanov i 5.000 nasilnih Delija
Foto: Nebojša Mandić

Najavljuju nerede

NEMCI U PANICI PRED DOLAZAK CRVENE ZVEZDE: Stiže neonacista Ivan Bogdanov i 5.000 nasilnih Delija

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak gostuju u Kelnu gde će protiv istoimenog domaćeg kluba odigrati utakmicu 2. kola Lige Evropa.

Gostovanje crveno-belih nemački mediji i policija prate iz ugla dolaska nekoliko hiljada Delija koje bi mogle da izazovu nerede. U prvom planu je Ivan Bogdanov, kome je "Bild" posvetio posebnu pažnju.

Nemački "Bild" donosi fotografiju prilikom hapšenja Bogdanova u Đenovi 2010. godine i tekst o njemu.

Tvrde da radikalni navijači Crene zvezde mogu izazvati nemire, kako u gradu, tako i na tribinama stadiona u Kelnu.

foto: Printskrin

Nemci su veliku pažnju posvetili Ivanu Bogdanovu koga čak nazivaju i neonacistom, te pišu da ga navijači iz Evrope znaju i pod nadimkom "Ivan Grozni".

Regionalni list iz Kelna "Kelner Štat Ancajger" kontaktirao je policiju. Neimenovani oficir za bezbednost otkriva da se očekuju žestoki sukobi navijača Crvene zvezde i Kelna.

Policija navodi da očekuje oko 5.000 navijača Crvene zvezde, a od čega njih 2.700 nema kartu za meč. Dalje se navodi da će stadion biti rasprodat, odnosno da se očekuje poseta od 45.000 ljudi. Više od 1.000 policajaca obezbeđivaće meč, kao i 400 redara.

- Svesni smo da postoji velika opasnost za sukobe između navijača. Simaptizeri Zvezde piju alkohol i koriste pirotehniku, a i Keln ima nasilne navijače. Kod domaćih navijača radiće emocije zbog prvog meča u Evropi na svom stadionu posle 25 godina, što znači i pojačanu opasnost za konflikte - navodi se iz policije Kelna.

Navijači Kelna napravi su pravi haos pre 14 dana u Londonu, kada je njih više od 20.000 došlo na utakmicu protiv Arsenala. Iako je samo 5.000 ljudi imalo karte ostali su pravili nerede po gradu i tukli se sa policijom. Početak utakmice kasnio je sat vremena, pošto su se nemački huligani potukli sa redarima na stadionu.

Kurir sport

Foto: Nebojša Mandić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: "Ja retko plačem...ali..." Oni su sinoć rasplakali Beograd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track