Španci spremaju zamku za Ronalda

Polufinale EURA

Španci spremaju zamku za Ronalda

Fudbal -
Španski i portugalski igrači veoma dobro se međusobno poznaju, pošto veliki broj njih igra u Primeri.

Fudbalski navijači širom sveta imaće sutra priliku da u polufinalu Evropskog prvenstva gledaju sudar iberijskih rivala Španije i Portugala, u duelu u kojem će glavni zadatak "furije" biti da zaustavi Kristijana Ronalda.

"Ronaldo je svakako jedan od najboljih fudbalera na svetu, ali nemam nameru da menjam postavku naše igre zbog njega", rekao je selektor aktuelnog prvaka Evrope i sveta, Španije, Visente del Boske.

Španski i portugalski igrači veoma dobro se međusobno poznaju, pošto veliki broj njih igra u Primeri.

"Ako želimo da zaustavimo Ronalda, to će biti zadatak za celu ekipu", kazao je štoper Barselone Đerar Pike.Ronalda bi trebalo da čuva saigrač iz Reala Alvaro Arbeloa.

"Arbeloa je odličan igrač, jedan od najbolji na svetu kada je reč o defanzivi. Pokušaćemo da ga pokrivamo i da mu pomažemo. Nećemo dozvoliti Ronaldu ni da se okrene", poručio je vezista Barselone Ćavi Ernandez.

Portugalci će imati šansu da pobedom nad Španijom dođu do svog drugog finala EP, a prvo je bilo pre osam godina kada su izgubili od Grčke.

"Moramo da verujemo u sebe i da ne menjamo stil igre, bez obzira što će nam rival biti svetski i evropski prvak", istakao je defanzivac Žoao Pereira.

Vezni igrač Kustodio priznao je da igra Portugala u ogromnoj meri zavisi od forme Ronalda i Nanija.

"Dobro je poznato da su oni naša glavna oružja. Nadam se da će ovo biti godina Portugala", istakao je on.

Polufinalna utakmica EP Španija - Portugal igra se sutra od 20.45 u Donjecku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track