(KURIR TV) VELIKA BRUKA CRNO-BELIH U LIGI EVROPE: Partizan vodio 2:0, pa izgubio 2:3 od Dinama u sablasno praznoj Humskoj
Foto: Dado Đilas

PONOVO PROKOCKALI PLUS 2

(KURIR TV) VELIKA BRUKA CRNO-BELIH U LIGI EVROPE: Partizan vodio 2:0, pa izgubio 2:3 od Dinama u sablasno praznoj Humskoj

Fudbal -

Fudbaleri Partizana imali su na poluvremenu veliku prednost (2:0), ali su na kraju izgubili od Dinama iz Kijeva meč drugog kola Grupe B Lige Evrope - 2:3.

Utakmica je odigrana u Humskoj bez prisustva publike, jer je UEFA kaznila Partizan za izgrede navijača.

U tako sablasnoj atmosferi ekipa Miroslava Đukića došla je do vođstva od 2:0 golovima Ognjena Ožegovića u 34. minutu i Leandrea Tavambe u 42.

Međutim, u drugom poluvremenu gosti su zaigrali agresivnije, a kada je u 54. minutu Moraeš iz penala smanjio na 2:1, igra Partizana se raspala. Tom golu prethodilo je igranje rukom Ožegovića u "živom zidu".

Dinamo je sve više dodavao gas kako je vreme odmicalo i samo se postavljalo pitanje kada će Vladimir Stojković, koji je i večeras bio odličan, ponovo po loptu u mrežu. U 68. minutu Bajalski je ostao sam na petercu, pa mu nije bilo teško da izjednači, a trijumf ukrajinskom predstavniku doneo je Moraeš svojim drugim golom u 84. minutu.

Partizanu je ovo druga uzastopna utakmica na kojoj je prokockao 2:0, jer mu se isto desilo i za vikend na Banjici u prvenstvenom meču sa Radom, ali su tada crno-beli na kraju uspeli da iščupaju pobedu. Ne i danas...

U drugom meču Grupe B u Elbasanu, Skenderbeg i Jang bojs odigrali su 1:1.

Dinamo vodi na tabeli sa maksimalnih šest bodova, Jang bojs ima dva, a Partizan i Skenderbeg po jedan.

U trećem kolu 19. oktobra crno-beli gostuju u Albaniji, dok se u Kijevu sastaju Dinamo i Jang bojs.

1 / 9 Foto: Dado Đilas

TOK MEČA:

KRAJ - 2:3!

84. minut - GOOOLLL - 2:3 - MORAEŠ! VELIKI PREOKRET DINAMA!

81. minut - Nezgodan šut Pivarića iz "skraćenog kornera", a Stojković šalje loptu u korner.

79. minut - Đukić pravi još jednu izmenu, menja napadače, ušao je Jovanović umesto Ožegovića.

76. minut - Pantić menja Sumu.

75. minut - JOŠ JEDNA ODLIČNA ODBRANA STOJKOVIĆA! Ovaj put posle šuta Garmaša.

74. minut - Partizanova igra se raspala u drugom poluvremenu...

69. minut - Špicem je šutirao Ožegović, a golman Koval sjajno odbranio.

68. minut - GOOOLLL - 2:2 - BAJALSKI! Ostao je usamljen na ivici peterca i rutinski zatresao mrežu. Partizan je uspeo da prokocka prednost koju je stekao u prvom poluvremenu.

64. minut - ODLIČNA ODBRANA STOJKOVIĆA - Golman crno-belih je opet bio na visini zadatka! Pivarić i Vida su se sjajno iskombinovali, uputili loptu ka golu Partizana ali je Stojković uspeo da odbrani

63. minut - Žuti karton za Evertona! Brazilac je malo preterao u duelu sa fudbalerom Dinama, te je sudija bez mnogo razmišljanja pokazao žuti karton, da bi potom svirao i faul Sumi na ivici kaznenog prostora, Dinamo je u ozbiljnoj šansi.

54. minut - GOOOLLL - DINAMO SMANJUJE IZ PENALA - 2:1! Strelac Moraeš.

53. minut - PENAL za DINAMO! Pivarić je izveo slobodan udarac, a Ožegović, koji je stajao u živom zidu, igrao je rukom.

foto: Dado Đilas

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Dvostruka izmena kod Dinama, umesto Kraveca i Cigankova sada su na terenu Besedin i Moraeš.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA...

1 / 5 Foto: Dado Đilas

45. minut - UMALO 3:0! Golman Koval je dobio trku s loptom i zaustavio je na gol-liniji. To je potvrdila i gol-tehnologija.

42. minut - GOOOLLL - 2:0 ZA PARTIZAN! TAVAMBA! Everton je oduzeo loptu, prosedio do Sume, koji je proigrao Tavambu, a Kamerunac posle asistencije upisao i pogodak.

34. minut - GOOOLLLL - PARTIZAN VODI 1:0! OŽEGOVIĆ! Tavamba je dobio duel sa Vidom i proigrao Ožegovića, kome je preostalo samo da loptu pošalje u mrežu.

29. minut - Suma je izveo slobodan udarac sa 25 metara, lopta je prošla kroz "živi zid" i otišla za malo pored gola.

29. minut - Prvi žuti karton na meču, dobio ga je Kravec zbog prekršaja s leđa nad Radinom.

25. minut - ŠANSA za DINAMO! BRANI STOJKOVIĆ! Gosti su razvili brzu akciju po desnom krilu, na kraju lopta je stigla do Gonzales, koji se našao sam pred Stojkovićem, ali je golman Partizan odbranio!

18. minut - Umalo da gosti kazne promašaj Evertona, tukao je Kravec, ali je Stojković dobro intervenisao.

17. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Tavamba je iskobeljao loptu, na nju je natrčao Everton, ali je šutirao pravo u golmana Kovala.

11. minut - Igra se otvoreno na obe strane, gosti oštro ulaze u duele, a evo i prvog kornera za Partizan.

1. minut - Utakmica je počela.

1 / 5 Foto: Dado Đilas

SASTAVI:

Trener Partizana Miroslav Đukić nije mogao da računa na povređene Kosovića i Tošića.

PARTIZAN: Stojković - Vulićević, Nemanja R. Miletić, Ostojić, Nemanja G. Miletić - Everton, Radin - Janković, Tavamba, Suma - Ožegović.

DINAMO KIJEV: Koval - Kedžiora, Vida, Kadar, Pivarić - Bujalski, Sidorčuk - Cigankov, Garmaš, Gonzales - Kravec.

BLOG UŽIVO:

21:01 - Izlazak igrača na teren

20:28 - Đukić: Sablasna atmosfera...

U najavi utakmice Đukić je komentarisao to što će se igrati bez prisustva publike.

"To su čudne utakmice, videli smo protiv Videotona da je to sablasna atmosfera. Međutim, šta je tu je. Moramo da odigramo još tu jednu i nadam se da će to poslednja koju ćemo igrati pred praznim tribinama, da ćemo naučiti lekciju i da se takve stvari više neće dešavati. Moramo da se priviknemo na taj ambijent i da osvojimo tri boda", rekao je Đukić.

"Svi gubimo, gubi klub, gubi i publika, gube igrači i treneri. Igrati fudbal bez publike nema smisla. Ovo je velika predstava koja zahteva pun stadion. Šteta za Beograd i za srpski fudbal. Nadam se da smo jednom za svagda naučili lekciju i da ćemo početi da se ponašamo u skladu sa pravilima", dodao je trener Partizana.

20:20 - Dinamo ima tri boda, a Partizan jedan

Partizan je u prvom kolu remizirao sa Jang bojsom u Bernu (1:1), dok je Dinamo kao domaćin posle preokreta pobedio Skenderbeg 3:1.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track