SRPSKI DEFANZIVAC POSLE TRIJUMFA U MEČU PROTIV ZLINA Pejčinović: Liga Evrope je posebna motivacija
Foto: Fonet AP

FUDBALER LOKOMOTIVE BLISTA

SRPSKI DEFANZIVAC POSLE TRIJUMFA U MEČU PROTIV ZLINA Pejčinović: Liga Evrope je posebna motivacija

Fudbal -

Fudbaleri Lokomotive nalaze se u žestokom ritmu, pošto su odigrali četiri utakmice u samo deset dana, a juče su u meču drugog kola Lige Evrope bili ubedljivi protiv Zlina sa 3:0.

Moskovljani su spremni za sve izazove koji ih čekaju tvrdi srpski defanzivac Nemanja Pejčinović. On veruje da je pobeda nad gradskim rivalom Spartakom prošlog meseca nagovestila kakvi su dometi njegovog tima.

Posle male krize, Lokomotiva je u prošlom kolu Premijer lige pobedila Rostov sa 1:0 i vratila se na drugo mesto. Ispred je samo Zenit, sa četiri boda više, a zanimljivo je da srpski fudbaler ne smatra tim iz Sankt Peterburga glavnim rivalom ove sezone.

- Najvažnije su pobede nad CSKA i Spartakom, a posebno Spartakom. U toj utakmici imali smo dva velika promašaja, ali smo verovali da možemo da spasimo utakmicu ili barem izvučemo remi posle vođstva rivala 2:0 na poluvremenu. Ispostavilo se da možemo da postignemo četiri gola, a oni to nisu očekivali. Za mene je ta pobeda posebno važna, a uprkos tome što je Zenit trenutno na čelu, Spartak nam je najveći rival – istakao je Pejčinović.

Srpski defanzivac smatra da je naporan ritam utakmica posebna motivacija za njegov tim.

-U potpunosti smo spremni, malo manje treniramo nego obično, koncentrišemo se na to da se oporavimo kako treba. Nadam se da ćemo biti sveži za svaku utakmicu u narednom periodu, a stručni štab će se postarati da se to postigne stalnom rotacijom. U svim vodećim evropskim ligama, raspored je naporan i moramo da se naviknemo na to. Volim da igram utakmice na tri-četiri dana, normalna je želja da igramo što više, a ne da se šest ili sedam dana pripremamo za jedan meč - smatra iskusni fudbaler.

Prema Pejčinovićevim rečima, samo igranje u Ligi Evrope je velika motivacija. Moskovljani su u drugom po rangu evropskom klupskom takmičenju izvukli veoma zanimljivu grupu u kojoj je pored Kopenhagena i Zlina i Šerif iz Moldavije.

-Kada igrate na evrosceni, osećaj je poseban. Svesni ste da vas gleda cela Evropa. Do sada nisam igrao ni sa jednim od timova sa kojima se sastajemo ove sezone u grupi. Ali, svi se slažu da su Lokomotiva i Kopenhagen favoriti – kaže srpski fudbaler.

Naredno iskušenje za ekipu Lokomotive biće u nedelju, kada će od 15:30 rival biti moskovski Dinamo.

kurir.rs / kurir sport

foto: Fonet AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Evo zašto su Zvezda i Partizan nestali sa terena u drugom poluvremenu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track