(VIDEO) GOLOVI, RADOST, SUZE, PREKID: Na današnji dan pre 25 godina odigran poslednji večiti derbi pred oko 100.000 gledalaca
Foto: Filip Plavčić

Spektakl na Marakani

(VIDEO) GOLOVI, RADOST, SUZE, PREKID: Na današnji dan pre 25 godina odigran poslednji večiti derbi pred oko 100.000 gledalaca

Fudbal -

"Niko nije očekivao, pa ni tradicionalno iskusna i prekaljena Crvena zvezda u organizovanju spektakularnih fudbalskih susreta, da bi najveći stadion mogao da bude ispunjen do poslednjeg mesta u ovom trenutku našeg života. Ali, srećom, narod je ostao uz svoj najpopularniji sport i na stadionu Crvene zvezde odvijala se velika zabava naroda dok su sportski megdan delili fudbaleri večitih rivala."

Ovako je glasio novinski izveštaj sa 91. večitog derbija, odigranog 2. oktobra 1992. godine na stadionu Crvene zvezde.

Posle 90 minuta velike borbe sudar večitih rivala je završen remijem - 1:1.

Bio je to poslednji večiti derbi koji je odigran pred skoro 100.000 gledalaca. Ubrzo nakon toga zbog odluke UEFA postavljene su stolice na sve tribine, uz činjenicu da su ratne godine kod mnogih uzele draž za odlaženjem na sportske priredbe.

Partizan je poveo u 75. minutu golom Predraga Mijatovića. Jokanović je milimetarski precizno pronašao Mijatovića, a najbolji fudbaler Partizana lobovao Milojevića za vođstvo crno-belih.

U poslednjim minutama meča izjednačenje je crveno-belima doneo Vladan Lukić. Iskoristio je gužvu u šesnaestercu crno-belih i matirao golmana Pandurovića.

Inače, ovaj derbi se pamti i po desetominutnom prekidu na početku drugog poluvremena: neko je na stadionu bacio suzavac, ali je posle opšte panike, haosa i plakanja utakmica nastavljena.

Kurir sport

Foto: Filip Plavčić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Đukiću, ne radi se to tako

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track