(VIDEO) DRAMA NA NOU KAMPU: Evo kako je doneta odluka da Barsa igra protiv Las Palmasa uprkos sukobu na ulicama i kako je reagovao Mesi
Foto: Reuters

FRKA U ŠPANSKOM FUDBALU

(VIDEO) DRAMA NA NOU KAMPU: Evo kako je doneta odluka da Barsa igra protiv Las Palmasa uprkos sukobu na ulicama i kako je reagovao Mesi

Fudbal -

Fudbaleri Barselone pobedili su u nedelju Las Palmas 3:0 na "Nou Kampu" dok je u gradu, ali i širom Katalonije, besneo sukob građana i policije.

Na "Nou Kampu" su želeli da odlože utakmicu, ali je Španska fudbalska federacija ultimativno uslovila klub da mora da je igra, jer bi u suprotnom taj meč bio registrovan 3:0 u korist Las Palmasa, a Barsi bi još bila oduzeta tri boda.

Tako bi Real prišao na samo bod!

Dugo su na "Nou Kampu" vagali šta da rade. Na kraju je predsednik kluba Đordi Bartomeu u pratnji saradnika ušao u svlačionicu kako bi igrače pitao za mišljenje.

Manjina je bila za neigranje. Naravno, protiv izlaska na teren su bili Đerar Pike, Serhio Roberto... Većina je bila da se igra.

"Ako zbog ovih šest bodova izgubimo titulu, niko se neće sećati zašto se to desilo", rekao je Bartomeu.

Odgovorio mu je kapiten.

"Tako teško odluku mora klub da donese", jasnu poruku poslao je Inijesta.

Sve vreme očekivalo se šta će da kaže Lionel Mesi, za koga se zna da je "gazda". Međutim, Argentinac nije hteo da se meša, samo je ćutao.

Klub je odlučio da se utakmica odigra.

Potpredsednik Barselone Karles Vilarubi je bio među onima koji se nisu slagali sa takvom odlukom, pa je podneo ostavku.

(Kurir.rs/Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Đukiću, ne radi se to tako

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track