LUKA MILIVOJEVIĆ ZA KURIR: Zadržimo Muslina i posle Mundijala!
Foto: Reuters

Širi pozitivnu atmosferu: Šalje jasnu poruku

LUKA MILIVOJEVIĆ ZA KURIR: Zadržimo Muslina i posle Mundijala!

Fudbal -

Srpski reprezentativac iz redova Kristal palasa predlaže da primenimo recept Nemaca, koji deset godina pobeđuju redom sa istim selektorom

Srpski reprezentativac Luka Milivojević nada se da će naš nacionalni tim krenuti konačno putem uspeha i pobeda i da ćemo se jednom ugledati na Nemce, koji selektora Joakima Leva nisu promenili više od deset godina. Iskusni vezni igrač Kristal palasa priča o Muslinu i temeljima u nacionalnom timu, raspoloženju navijača u Srbiji i situaciju u svom klubu, koji će se boriti za opstanak u Premijer ligi.

Kako vam izgleda trenutni status reprezentacije i kakva je njena budućnost?

- Postavljeni su ozbiljni temelji reprezentaciji za budućnost, a što se tiče naše sadašnjosti, ne treba da budemo preterano euforični. Pred nama je lepa prilika da se kvalifikujemo za veliko takmičenje i da tamo branimo čast naše zemlje i fudbala. Znamo svi da se i ranije dešavalo da odemo na Mundijal i da tamo ništa ne uradimo, pa zbog toga nastane veliko razočarenje i sve iznova krene. Nadam se da smo nešto naučili iz prošlosti - priča za Kurir Luka Milivojević.

foto: Nebojša Mandić

Spomenuli ste temelje reprezentacije, šta je potrebno da se nastavi dalje s gradnjom?

- Potrebno je da pogledamo šta to rade velike reprezentacije, Nemci, na primer. Imaju jednog selektora već duži niz godina. Našli su pravog stručnjaka i dali mu podršku. Kod nas se, takođe, vidi rešenje! Imamo selektora Slavoljuba Muslina, imamo tim i generaciju mladih fudbalera, sad od toga treba graditi kult nacionalnog tima.

Raspoloženje navijača nije euforično kao pred kraj kvalifikacija 2006. i 2010. godine. Zašto?

- Na neki način ih razumem. Narod je davno digao ruke od fudbala i sad ih moramo navići na uspeh. Čak mi se više dopada što su takvi, što nisu euforični.

Optimista

BIĆE KRISTAL PALAS OPET ONAJ STARI

Šta se dešava sa Kristal palasom ove sezone?

- Pa tu opet moram da se vratim na stav o reprezentaciji da treba dati poverenje pravom čoveku. Ja sam ove godine već tri trenera promenio u klubu. Bio nam je prvo Big Sem Alardajs, koji je završio uspešno prošlu sezonu i povukao se iz fudbala. Došao je Frank de Bur, o kojem sad može da se raspravlja da li je bio dobro rešenje ili nije, ali uprava je odlučila da ga dovede. Sada je došao Roj Hodžson da vadi kestenje iz vatre, u teškom rasporedu i s velikim brojem povređenih igrača. Međutim, nije taj naš položaj tako loš kao što se čini. Sa dve-tri pobede brzo bismo došli do sigurne zone.

Nema pobeda, nema Ðanija

ZAŠTO SE ĆURČIĆ UĆUTAO?

Zašto se Saša Đani Ćurčić ne oglašava na društvenim mrežama? - Šta će... Mi ne pobeđujemo, onda ni on nema ništa dobro da napiše na društvenim mrežama. Viđamo se, mnogo radi, trener je mlađih kategorija u klupskoj akademiji i najvažnije je da voli taj posao.

Kurir / D. Petković

Foto: Nebojša Mandić, Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Tišina, profesor Teodosić drži čas!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track