Prandeli: Pirlo zaslužuje Zlatnu loptu

Selektor fudbalera Italije

Prandeli: Pirlo zaslužuje Zlatnu loptu

Fudbal -
"Bio sam zapanjen kada sam sam čuo da je posle utakmice rekao da je onako šutirao penal da bi psihološki poremetio engleskog golmana i igrače. Ja se toga nikada ne bih setio, rekao je Prandeli

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Čezare Prandeli rekao je da 33-godišnji igrač sredine terena Andrea Pirlo zaslužuje da bude proglašen za najboljeg igrača na svetu 2012. godine, preneli su italijanski mediji.

"Po meni bi Pirlo trebalo da dobije "Zlatnu loptu". Zaslužio je. On je najbolji od svih (igrača)", rekao je Prandeli.

Pirlo je jedan od najboljih igrača Italije na prvenstvu Evrope u Poljskoj i Ukrajini. On je u četvrtfinalu protiv Engleske na nesvakidašnji način, laganim udarcem po sredini gola, izveo penal posle kojeg su njegovi saigrači dobili samopouzdanje, a protivnički promašili dva jedanaesterca. Utakmica sa Engleskom završena je bez golova, a Italija je posle penala pobedila sa 4:2 i prošla dalje.

"Bio sam zapanjen kada sam sam čuo da je posle utakmice rekao da je onako šutirao penal da bi psihološki poremetio engleskog golmana i igrače. Ja se toga nikada ne bih setio i to samo potvrđuje da istinski šampioni imaju nešto posebno i da su uvek spremni da pomognu timu", rekao je Prandeli. Italija će u polufanlu igrati protiv Nemačke, u četvrtak u 20.45 u Varšavi.

"Mislim da je Nemačka najbolja ekipa na ovom Evropskom prvenstvu, najkompletnija, ali protiv nas će voditi veliku borbu. Mislim da su manji favoriti nego što ih mnogi vide", ocenio je Prandeli.

U drugom polufinalu, u sredu u Donjecku, sastaće se Portugal i Španija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track