Španci i Rusi pod istragom zbog rasizma

UEFA kažnjava

Španci i Rusi pod istragom zbog rasizma

Fudbal -
Na meti španskih navijača bio je tamnoputi Italijan Mario Baloteli, dok su Rusi na rasnoj osnovi vređali prvog tamnoputog igrača u istoriji reprezentacije Češke Teodora Gebreselasija

Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je istragu protiv španskog i ruskog saveza zbog rasističkih ispada njihovih navijača na mečevima prve faze prvenstva Evrope protiv Italije i Češke.

"UEFA je otvorila istragu protiv Fudbalskog saveza Španije zbog rasističkog navijanja nhijovih pristalica na meču sa Italijom 10. juna u Gdanjsku. Istovremeno, otvoren je postupak protiv Fudbalskog saveza Rusije zbog rasizma navijača na utakmici protiv Češke 8. juna u Vroclavu", navodi se u saopštenju UEFA.

Na meti španskih navijača bio je tamnoputi Italijan Mario Baloteli, dok su Rusi na rasnoj osnovi vređali prvog tamnoputog igrača u istoriji reprezentacije Češke Teodora Gebreselasija. Kako se navodi UEFA će kaznu saopštiti u četvrtak.

Tokom prvenstva Evrope UEFA je zbog rasizma već kaznila Fudbalski savez Hrvatske sa 80.000 evra zbog uvreda na račun Balotelija tokom meča sa Italijom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track