SRBIN NAJBOLJI NA SVETU: Milorad Mažić fudbalski sudija broj 1 na planeti!
Foto: Reuters

Prva pištaljka planete

SRBIN NAJBOLJI NA SVETU: Milorad Mažić fudbalski sudija broj 1 na planeti!

Fudbal -

Svetski, a naš Ugledni sajt "worldreferee.com" na osnovu ocena u posednjih deset godina proglasio našeg sudiju za najuspešnijeg na planeti.

Svetski, a naš - Milorad Mažić! Srpski sudija proglašen je za najboljeg arbitra na planeti u izboru uglednog specijalizovanog sajta "worldreferee.com" (svetski sudija). Ovaj portal objavio je listu najboljih delilaca pravde u fudbalu, a na prvom mestu našao se naš Mažić.

Četrdesetčetvorogidišnji arbitar iz Vrbasa tako je zasenio velikane poput Turčina Čakira, Engleza Veba, Nemca Briha, Holanđanina Kujpersa i ostalih sudijskih "aždaja" koji su vodili najveće evropske mečeve u proteklom periodu.

Inače, lista najboljih sudija, gde je prvo mesto pripalo Mažiću, pravljena je na osnovu ocena koje su arbitri dobijali u poslednjih deset sezona.

Milorad Mažić dobio je priznanje i za najbolje odsuđenu utakmicu - u osmini finala Evropskog prvenstva u Francuskoj prošle godine kada je Belgija pobedila Holandiju s visokih 4:0.

- Nema sumnje da je Mažić najbolji srpski sudija svih vremena. To je pokazao na brojnim važnim evropskim utakmicama, kako u Ligi šampiona i Ligi Evrope, tako i na Evropskom prvenstvu i proteklom Muniđlau. Siguran sam da će ove godine suditi finale Lige šampiona - nedavno je izjavio predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza.

Ipak, uprkos silnim priznanjima koje dobila naš najbolji arbitar, u Srbiji i dalje ima onih koji osporavaju njegov rad u učinak. Poznato je da je Crvena zvezda posle poraza u Kruševcu tražila izuzeće Milorada Mažića za sva vremena.

Top 10 1. Milorad Mažić Srbija 2. Ćunejt Čakir Turska 3. Hauard Veb Engleska 4. Bjorn Kujpers Holandija 5. Feliks Brih Nemačka 6. Viktor Kasai Mađarska 7. Ravšan Ihmatov Uzbekistan 8. Frank de Bleker Belgija 9. Pedro Proensa Portugal 10. Horhe Larionda Španija

Prijateljki meč: I danas na centru

Za Milorada Mažića nema predaha. Srbin nije bio delegiran za utakmice kvalifikacija, ali će danas (17.00) deliti pravdu na prijateljskom meču Rumunije i Irana u Kazanju. Zajedno s njima u Rusiji će biti i pomoćnici Milovan Ristić i Dalibor Đurđević.

Kurir sport/Goran Anđelković

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Beograđani, večeras ne smete da se obrukate

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track