MAČVA ŽELI IZNENAĐENJE: Poštujemo Crvenu zvezdu, ali bez straha na stadionu Rajko Mitić
Foto: FK Mačva

super liga

MAČVA ŽELI IZNENAĐENJE: Poštujemo Crvenu zvezdu, ali bez straha na stadionu Rajko Mitić

Fudbal -

Trener Mačve Dragan Aničić rekao je danas da ima veliko poštovanje prema Crvenoj zvezdi, ali da njegovi fudbaleri idu bez straha da pokušaju da naprave iznenađenje u predstojećoj utakmici.

"Veliko poštovanje prema Crvenoj zvezdi je prisutno, ali straha nema. Niko ne može da nam oduzme pravo na nadu da možemo da napravimo iznenađenje. Nisam od onih koji se plaše, volim izazove i to pokušavam da prenesem na igrače. Probaćemo da radimo ono što smo radili do sada, da nametnemo naš stil koliko je to moguće", rekao je Aničić agenciji Beta.

Mačva će u subotu gostovati Crvenoj zvezdi u 13. kolu srpskog prvenstva. Ekipa iz Šapca je solidno počela sezonu od ulaska u Super ligu i posle 12 utakmica zauzima 10. mesto sa 13 bodova, dok Zvezda sa 28 vodi na tabeli. Aničić je naveo da je gostovanje Zvezdi najteže u prvenstvu.

"To je svakako najteže gostovanje. Neki kažu da je najlakše, ali po meni je najteže jer igramo protiv najbolje ekipe u Srbiji, koja je ove sezone pokazala mnogo, kako na domaćoj, tako i na evropskoj sceni. Zvezda je mnogo jača od nas, ali fudbal je takav da ne pobeđuje uvek jači. Iznenađenja su moguća i zašto da ih ne iznenadimo?", kazao je trener Mačve.

On je istakao da će fudbaleri šabačkog kluba probati da se na lep način predstave publici u Beogradu.

"Nemamo pravo da pretimo, Zvezda je apsolutni favorit, a mi ćemo probati da se prikažemo u što boljem svetlu i prvenstveno probamo da damo gol jer ih Zvezda teško prima", rekao je on.

Posebne reči hvale imao je za stručni štab Crvene zvezde na čelu sa trenerom Vladanom Milojevićem.

"Ne bih isticao igrače Zvezde jer je to dobar kolektiv. Osnovna snaga u ovoj sezoni je stručni štab na čelu sa Dejanom Milojevićem koji je uspeo da implementira svoju ideju koju su igrači prihvatili i sve to fenomenalno funkcioniše", rekao je Aničić.

Kada je reč o Mačvinom početku sezone, Aničić je kazao da je zadovoljan, s obzirom na to da je njegov klub "novajlija" u Super ligi.

"S obzirom na to da smo novajlije u ligi, mogu da kažem da sam delimično zadovoljan jer uvek imam više ciljeve i to pokušavam da prenesem na ekipu. Nije loše 10. mesto. Imamo određenih problema kao i svaka ekipa, pokušavamo da igramo fudbal, agresivno, napadački, a ne da se branimo. Mislim da će biti sve bolje kako sezona bude odmicala. Uz adekvatna pojačanja na polusezoni možemo i do plej-ofa, ali je osnovni cilj opstanak", kazao je Aničić.

Utakmica između Crvene zvezde i Mačve će se igrati u subotu od 16.00 na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu.

Beta,foto:fkmačva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ovo su najveći Zvezdini aduti u Evroligi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track