KRISTAL PALAS ŠOKIRAO ČELSI: Siti dao 7 golova i osamio se na vrhu
Foto: Reuters

Premijerliga

KRISTAL PALAS ŠOKIRAO ČELSI: Siti dao 7 golova i osamio se na vrhu

Fudbal -

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su na svom terenu ekipu Stouka sa ubedljivih 7:2 u utakmici osmog kola Premijer lige.

Siti je, posle sedme pobede od početka sezone, prvi na tabeli sa 22 boda, odnosno ima dva boda više od drugoplasiranog Mančester junajteda, dok je Stouk pao na 15. poziciju sa osam osvojenih bodova.

Fudbaleri Sitija su posle nešto manje od pola sata igre stekli veliku prednost pošto su golovima Gabrijela Žesusa u 17, Rahima Sterlinga dva minuta kasnije i Davida Silve u 27. minutu poveli sa 3:0. ; Prednost Sitija je u 44. smanjio Mame Diuf, a na samom početku drugog poluvremena, u 47. minutu, Kajl Voker je postigao autogol.

Neizvesnost, medjutim, nije dugo trajala pošto je Siti potom za samo sedam minuta otklonio sve dileme oko pobednika. Žesus je svojim drugim golom na meču povisio na 4:1 u 55. minutu, Fernandinjo je mrežu Stouka pogodio u 60, a dva minuta kasnije u strelce se upisao i Leroj Sane. Konačnih 7:2 postavio je Bernardo Silva u 79. minutu.

Fudbaleri Kristal Palasa upisali su danas prvu pobedu i prve bodove u novoj sezoni Premijer lige, a do nje su stigli protiv šampiona, ekipe Čelsija. Palas, koji do ovog kola nije postigao niti jedan gol, na svom terenu je slavio sa 2:1. Domaća ekipa povela je autogolom Sesara Aspilikuete u 11. minutu, Timue Bakajogo je izjednačio ; u 18. minutu, a konačan rezultat postavio je Vilfred Zaha u poslednjem minutu prvog poluvremena. Čelsi je na četvrtom mestu na tabeli sa 13 bodova, dok je Kristal Palas poslednji sa tri.

Fudbaleri Totenhema su na svom terenu pobedili Bornmut sa 1.0, a jedini gol na meču postigao je Kristijan Eriksen u 47. minutu. Totenhem je treći na tabeli sa 17 bodova, a Bornmut pretposlednji sa četiri boda. Fudbaleri Barnlija i Vest Hema odigrali su nerešeno 1:1, dok je Svonsi na svom terenu slavio protiv Hadersfilda sa 2:1.

Liverpul i Mančester junajted su ranije danas odigrali meč bez golova, a u poslednjem duelu današnjeg programa sastaće se Votford i Arsenal.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track