PROVOKACIJE TREBA IGNORISATI Nebojša Vučićević: Neka prete Albanci!
Foto: AP, EPA

Samo pametno

PROVOKACIJE TREBA IGNORISATI Nebojša Vučićević: Neka prete Albanci!

Fudbal -

Bivši fudbaler Partizana Nebojša Vučićević veruje da će naslednici u crno-belom dresu protiv Skenderbega osvetiti njegovu generaciju za poraz od Fljamurtarija

Prošlo je tačno 30 godina od poslednjeg susreta Partizana sa jednom albanskom ekipom u takmičenjima UEFA.

foto: Privatna Arhiva

Od čuvenog ispadanja crno-belih od Fljamurtarija do danas nije bilo prilike za popravni, do ove koja se ukazuje u četvrtak, kada u Elbasanu igraju protiv ekipe Skenderbega. Nekadašnji as Partizana Nebojša Vučićević priseća se duela u Valoni i tvrdi da njegov klub nema razloga za strah.

Da li ste čitali izjavu fudbalera Jašanice, koji meč dovodi u kontekst rata na Kosovu?

- Ne treba se osvrtati na izjave pojedinaca. Rat je iza nas, moramo gledati napred, a fudbal je tu da spaja ljude.

foto: AP, EPA

Plašite li se za bezbednost igrača Partizana?

- Za to ne treba brinuti! UEFA je stroga, svesni smo kakve posledice mogu da zadese domaći klub ako napravi propust u organizaciji meča, tako da ne očekujem probleme. Biće to samo 11 na 11, dole na terenu, pa ko bude bolji.

Šta vam je ostalo u sećanju od meča sa Fljamurtarijem?

- Pamtim fanatičnu borbenost njihovih fudbalera u prvom meču, na granici faula. Naravno, nisam zaboravio ni revanš. Iz jednog šuta su došli do gola, ali su kod nas ti goropadni igrači Fljamurtarija bili „male mace“. Morali smo sedam komada da im damo, ali te noći lopta je jednostavno teško prelazila gol-liniju.

Kakav će biti meč u Elbasanu?

- Publika će biti glasna, biće verovatno i malo provokacija, ali verujem da će moj Partizan odigrati pametno i da će na kraju pobediti. Mislim da ni remi ne bi bio loš rezultat.

foto: Dado Đilas

Ðukić o Surdulici

ZADRŽATI KORAK ZA ZVEZDOM

Crno-beli će danas (15.00) u Surdulici pokušati da pobedom nad domaćim Radnikom zadrže korak za vodećom Crvenom zvezdom u Superligi.

- Niko ne razmišlja o Skenderbegu, samo o Radniku. Svesni smo da nas čeka veoma težak protivnik. Kao i uvek, moramo da idemo na pobedu, potrebna su nam tri boda da ostanemo u trci. U zaostatku smo za večitim rivalom i nemamo pravo na grešku - rekao je Đukić i naglasio da je prvi put moguće videti Tošića i Sumu zajedno na terenu:

- Svi su spremni, imaćemo u opticaju veliki broj igrača koji će konkurisati za mesto u timu.

Kurir / Dejan Petković

Foto: Privatna arhiva, EPA, Dado Đilas, AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track