DELIJE OPET KOŠTALE ZVEZDU: UEFA kaznila crveno-bele zbog bakljade u Kelnu! Evo koliko će kasa biti praznija
Foto: Reuters

evropa ne prašta

DELIJE OPET KOŠTALE ZVEZDU: UEFA kaznila crveno-bele zbog bakljade u Kelnu! Evo koliko će kasa biti praznija

Fudbal -

UEFA je izrekla kazne klubovima zbog izgreda navijača na utakmicama fudbalske Lige šampiona i Lige Evrope, odigranim u proteklom periodu.

Među kažnjenim klubovima se nalazi i Crvena zvezde, koja je “stradala” zbog ponašanja navijača na gostovanju u Kelnu. Zbog bakljade navijača crveno-belih i ubacivanja predmeta na teren, na stadionu u Kelnu, Zvezda je kažnjena sa 15.000 evra. Nemački klub je iz istih razloga, ali iz zbog propusta u organizaciji meča sa srpskim šampionom, kažnjen sa 30.000 evra.

Zbog propusta u organizaciji utakmice sa Konjasporom u Ligi Evrope, Olimpik iz Marseja je kažnjen sa 14 hiljada evra, ali i zatvaranjem južne tribine stadiona Velodrom na narednoj evropskoj utakmici.

Pari Sen Žermen je zbog propusta u organizaciji utakmice Lige šampiona sa Bajernom (bakljada, blokirane stepenice…) kažnjen sa 40.000 evra.

Kažnjeni su još Spartak iz Moskve sa 33 hiljade evra zbog ponašanja navijača na meču sa Liverpulom, kao i Sporting iz Lisabona sa 31.000 evra zbog izgreda navijača na meču sa Barselonom.

BATE Borisov je kažnjen sa 5.000 evra zbog ulaska navijača na teren na utakmici sa Arsenalom.

Kurir sport, Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track