(VIDEO, FOTO) NAKLON LEGENDI NA PROMOCIJI FILMA: Navijači Crvene zvezde u Sarajevu srdačno dočekali Dragana Džajića
Foto: Privatna arhiva

Delije uz legendu kluba

(VIDEO, FOTO) NAKLON LEGENDI NA PROMOCIJI FILMA: Navijači Crvene zvezde u Sarajevu srdačno dočekali Dragana Džajića

Fudbal -

Premijerom dokumentarnog filma "Džajić" autora Sabahudina Topalbećirevića, u Sarajevu je počeo 6. međunarodni sportski simpozij "Simposar 2017".

Dolazak Dragana Džajića na premijeru su iskoristili navijači Crvene zvezde iz Sarajeva, koji su ga srdačno dočekali i razmenili s njim nekoliko ugodnih rečenica.

Premijeri su prisustvovali brojni velikani domaćeg i regionalnog sporta, predstavnici Grada Sarajeva te gosti i prijatelji simpozija.

Tematski okvir šestog izdanja simpozija nosi radni naziv "Stazama šampiona", a ponovo je okupio sportske velikane Bosne i Hercegovine i zemalja regije.

foto: Privatna arhiva

Gosti na ovogodišnjem Simposaru su Bogdan Tanjević, Razija Mujanović, Peter Vilfan (košarka), Ana Mirković (sportski psiholog), Ivica Tucak, Dejan Savić (vaterpolo), Dragan Džajić, Refik Šabanadžović, Ivica Osim, Faruk Hadžibegić (fudbal).

Film o Draganu Džajiću dobio je dve nagrade na međunarodnom festivalu sportskog filma na Zlatiboru.

"Džajiću" je pripala nagrada za najbolji film o sportskoj legendi i specijalna nagrada za produkciju dokumentarnog filma.

Autor je Sabahudin Topalbećirević, producent Sead Kreševljaković, a saradnik na scenariju novinar sportske redakcije Al Jazeere Balkans Ibrahim Muratović.

Kurir sport

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track