ZVEZDA NA NIVOU FINALA LIGE ŠAMPIONA: Analiza meča sa Arsenalom pokazala koliko je efikasan beogradski tim
Foto: Dado Đilas

CRVENO-BELI BLISTAJU

ZVEZDA NA NIVOU FINALA LIGE ŠAMPIONA: Analiza meča sa Arsenalom pokazala koliko je efikasan beogradski tim

Fudbal -

Prema dobijenim parametrima nakon izvršene analize, fudbaleri Crvene zvezde susret Lige Evrope sa Arsenalom odigrali su na nivou ovogodišnjeg finala Lige šampiona.

Pomoćni trener Crvene zvezde Vladimir Janković izneo je precizne podatke o Zvezdinoj igre na utakmici sa londonskim klubom.

- Nakon analize utakmice sa Arsenalom možemo da kažemo da smo meč odigrali na visokom evropskom nivou. Što se samog intenziteta utakmice tiče on je bio na nivou prošlogodišnjeg finala Lige šampiona. U maksimalnim i sprinterskim zonama imali smo značajno bolje parameter od Arsenala. U ofanzivnom trčanju smo ostvarili mnogo bolji rezultat od našeg rivala. Kada bismo to prikazali kroz brojke, ostvarili smo 631 ubrzanje, za razliku od protivnika koji je imao 541. Takođe, imali smo 117 sprinteva uz pretrčanih 2196 metara, za razliku od londonskog kluba koji je imao i manje sprinteva i manju metražu, odnosno 104 sprinteva i 1772 pretrčana metra – rekao je Janković.

Analiza meča umnogome će pomoći stručnom štabu Crvene zvezde da unapredi igru svoje ekipe.

- Vrlo je interesantan podatak da smo od svih parametara koje smo merili imali jedino manje pešačenja od protivnika. To ukazuje na njihovu racionalnost u kretanju i iz toga smo izvukli pozitivne zaključke. Jako je važno što smo, pored odličnih parametara koje smo ostvarili kada je trčanje u pitanju, bili jako dobri u broju dobijenih duela, tu smo izjednačeni sa Arsenalom, s tim što je njihov intenzitet duela jači od našeg.

Iako fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da zatresu protivničku mrežu, imali su više udaraca na gol nego londonski tim.

- Sve može da raduje činjenica da smo ostvarili veliku ofanzivnost u igri koja se ogleda u broju izvršenih napada i udaraca na gol. Ostvarili smo veći koeficijent napada koje smo završili udarcima na gol od Arsenala. Takođe, odličan je i koeficijent brzine napadačkih akcija, jako smo bili brzi u napadima. To su neke od najvidljivijih karakteristika iz utakmice sa Arsenalom –zaključio je Janković.

kurir.rs / kurir sport

foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) DELIJE U TRANSU: Navijaći Zvezde 20 minuta posle poraza od Arsenala pevali i palili baklje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track