NEZAVISNOST KATALONIJE UZIMA DANAK: Sestra Pepa Gvardiole otpuštena zbog člana 155
Foto: Reuters

FRANČESKA POVUČENA SA FUNKCIJE

NEZAVISNOST KATALONIJE UZIMA DANAK: Sestra Pepa Gvardiole otpuštena zbog člana 155

Fudbal -

Frančeska Gvardiola, sestra trenera fudbalskog kluba Mančester Siti Pepa Gvardiole, nalazi se na spisku katalonskih "ambasadora" kojima su zbog primene člana 155 španskog ustava o uspostavljanju direktne kontrole nad Katalonijom vlasti u Madridu naredile povratak u Španiju.

Britanski "San" navodi da je sestra Gvardiole, koji je sam poznat po snažnoj podršci katalonskoj nezavisnosti, pre samo osam meseci postavljena na funkciju u okviru španske ambasade u danskoj prestonici Kopenhagenu gde je kao "ambasadorka" Katalonije pokrivala područje nordijskih zemalja.

Navodi se da se sada Gvardiolina sestra našla na podužoj listi osoba koje se vraćaju u zemlju zbog zatvaranja katalonskih "ambasada".

Ona je na Tviteru funkciju koju je obavljala navela kao "delegat katalonske vlade u Danskoj, Finskoj, Islandu, Norveškoj i Švedskoj".

Katalonski parlament izglasao je juče nezavisnost, nakon čega je španski Senat odobrio vladi premijera Marijana Rahoja da uspostavi direktnu kontrolu Madrida nad Katalonijom u skladu sa članom 155 ustava Španije.

kurir.rs / Tanjug

foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track