Najnovije vesti

PROGLAS CRNO-BELIH: Ovo je Partizanova poruka Grobarima pred meč sa Skenderbegom
Foto: Dado Đilas

UTAKMICA U ČETVRTAK U HUMSKOJ

PROGLAS CRNO-BELIH: Ovo je Partizanova poruka Grobarima pred meč sa Skenderbegom

Fudbal

FK Partizan je izdao proglas kojim upućuje svoje navijače kako treba da se ponašaju na utakmici sa Skenderbegom, kako klub ne bi snosio posledice.

Skenderebeg je kažnjen zbog povika navijača  "UČK", "Srbe na vrbe" i "Kosovo je Albanija" na meču sa Partizanom. Albanski predstavnik igraće sa Dinamom iz Kijeva pred praznim tribinama, a mora da plati 60.000 evra.

U Humskoj 1 žele da izbegnu kazne posle utakmice koja se u četvrtak igra na stadionu Partizana.

Zato su svojim navijačima poslali poruke sledećim proglasom:

"Svi osećamo atmosferu koja se stvara oko utakmice sa Skenderbegom koja će se igrati sledećeg četvrtka na našem stadionu. Znamo i da ste svesni rizika koji ovakav meč nosi, naročito zbog uslovne kazne pod kojom se FK Partizan nalazi. Ovo je jako bitna utakmica za sve nas, i rezultatski i organizaciono. Želimo sportsku pobedu, želimo da nastavimo evropsko takmičenje, ali moramo i organizaciono da se dokažemo. Zajedno možemo da se izdignemo i pokažemo da smo jači od par neodgovornih pojedinaca, koji su nas kaznili tako da smo neke jako bitne utakmice igrali bez vaše pomoći sa tribina. Ne želimo i nećemo dozvoliti da se te stvari dešavaju i u sledećim utakmicama", piše na početku proglasa crno-belih.

foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

Shodno tome, Partizan je preuzeo nove vezane za bezbednost, ali i veći komfor na utakmici.

"Svi posetioci moraju da imaju ulaznicu za navedeni meč, bez obzira na uzrast

− Kupovina ulaznica na ime, na svakoj ulaznici mora da stoji ime lica koje će sa tom ulaznicom doći na meč. Molimo vas za strpljenje prilikom kupovine istih, i sugerišemo da ne čekate dan susreta i da ulaznice kupite na vreme. Ulaznice se mogu kupiti samo uz lični dokument i maksimalan broj ulaznica po kupcu je četiri

− Pokazivanje ličnog dokumenta sa fotografijom prilikom ulaska na utakmicu, svaki posetilac sa kartom će morati da pokaže lični dokument sa fotografijom (pasoš, lična karta, vozačka…) prilikom ulaska na stadion. Molimo vas da sa sobom ponesete dokument i pripremite ga pred ulazak kako bi ovlašćeno lice uporedilo podatke. Ime sa ulaznice i ime na ličnom dokumentu se moraju podudarati. Maloletna lica moraju da budu u pratnji punoletne osobe koja ima vežeći dokument.

− Dođite na vreme na utakmicu, kapije stadiona će biti otvorene dva i po sata pre početka susreta, izbegnite gužvu i čekanje ispred ulaza, uđite i sedite na vaše mesto

− Ulazak na stadion isključivo na ulazu koji je naznačen na ulaznici, molimo vas da uđete na ulaz koji je tačno naznačen na vašoj ulaznici, neće biti moguće ući na drugi ulaz, bez obzira što je isti sektor/deo tribina. Svi ulazi su vidno obeleženi

− Ulaznice čuvajte tokom celog meča, ulaznice ne bacajte ni posle ulaska na stadion, imajte ih sa sobom tokom celog susreta jer će biti potrebne radi dodatnih kontrola prilikom ulaska na tribine. Takođe, biće vam potrebne da bi ste se mogli vratiti na vaše mesto u svakom trenutku

foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

− Svim posetiocima koji imaju ulaznice za centralne delove tribina biće dodeljivane narukvice, prilikom ulaska na stadion biće vam dodeljene specijalne narukvice kako bi jasnije bilo uočeno ko pripada kom sektoru na tribini.

− Obavezan detaljan pretres prilikom ulaska, molimo vas da budete kooperativni i saradjujete sa redarima u vezi pretresa. Ne nosite nepotrebne stvari sa sobom jer neće biti dozvoljeno unošenje istih kojima nije mesto na tribinama stadiona, a sve u skladu sa zakonom RS.

− Molimo vas da nakon ulaska na stadion idete na vaše mesto koje je naznačeno na ulaznici, mesta su numerisana. Ukoliko imate nedoumicu gde se vaše mesto nalazi, obratite se nekom od redara koji će vam asistirati i uputiti na vaše sedište, ne sedajte na tuđe mesto. Naročito apelujemo da se ne zadržavate na stepeništu i prolazima koji moraju biti prohodni tokom dva poluvremena.

− Navijajte fer i sportski, bez šovinističkih, fašističkih i ostalih ispada, nemojte skandirati protivnicima na nacionalnoj osnovi, nemojte ispoljavati izlive besa i mržnje prema igračima protivničkog tima. Svaka takva situacija, poklič ili skandiranje može dovesti do ozbiljnih posledica i sankcija od strane disciplinske komisije UEFA", zaključuje se u proglasu.

(Kurir.rs/Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Izlazak fudbalera Partizana i Dinama,grobna tišina

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...