(VIDEO) TRIJUMF CRNO-BELIH PRED SKENDERBEG: Tošić promašio penal, pa doneo pobedu Partizanu u Čačku u 97. minutu!
Foto: FK Partizan/ Miroslav Todorović

DRAMA KRAJ MORAVE

(VIDEO) TRIJUMF CRNO-BELIH PRED SKENDERBEG: Tošić promašio penal, pa doneo pobedu Partizanu u Čačku u 97. minutu!

Fudbal -

Fudbaleri Partizana pobedili su Borac u Čačku golom Zorana Tošića u 97. minutu - 2:1 (0:0) u utakmici 15. kola Superlige Srbije.

Kakva drama kraj Morave! Tošić je u 88. minutu promašio penal, odnosno golman Vladimir Bajić mu je odbranio šut sa bele tačke, a onda se devet minuta kasnije iz slobodnog udarca iskupio i doneo trijumf crno-belima.

Gosti su poveli golom Leandrea Tavambe u 59. minutu, izjednačio je Mateus Lima Kruz u 70, a onda je u završnici usledila drama, čiji je glavni akter bio "Bambi" Tošić.

Na ovaj način Partizan je ostao na četiri boda zaostatka za vodećom Crvenom zvezdom (40-36), dok je Borac i dalje zakucan za dno tabele sa samo sedam bodova.

foto: Printscreen

Međutim, po svemu prikazanom danas Čačani ne zaslužuju "fenjer", koji im sada pripada.

Kada je Partizan stvorio šansu već posle 33 sekunde, jasno je bilo da će se u Čačku gledati uzbudljiv meč. Tu šansu promašio je Suma, onda su promašivali i Ožegović dva puta, Jevtović, čiji je udarac glavom na gol-liniji zaustavio Knežević...

Domaćin je u prvom poluvremenu najbolju priliku stvorio preko Jovanovića, kome je uklizao Tošić i sprečio da postigne gol.

Sve ovo dešavalo se u prvom poluvremenu, a tek u drugom je bilo uzbudljivo.

Knežević, sadašnji igrač Borca a nekadašnji Partizana, uzdrmao je prečku gola crno-belih! Imao je domaćin još šansi, koje nije iskoristio, pa je usledila kazna.

Sjajni dupli pas Tošića i "rezerviste" Tavambe, Kamerunac je u 59. minutu pretvorio u gol za 0:1.

Međutim, samo 11 minuta kasnije Mateus je izjednačio posle odličnog prodora i asistencije Jovanovića.

A onda u finišu - drama!

Čađenović je startovao na Jankovića, sudija Anđelovski je pokazao na belu tačku, a Bajić odbranio šut Tošića iz penala.

Usledile su i čarke i opšta gužva na terenu, onda i izmene, pa se otegla sudija nadonkada vremena, što je Tošić iskoristio da donese pobedu Partizanu.

Crno-beli u četvrtak dočekuju Skenderbeg u četvrtom kolu Lige Evrope, a onda u prvenstvu gostuju Mačvi.

Borac sledećeg vikenda ponovo igra kraj Morave, gde dolazi Javor.

1 / 10 Foto: FK Partizan/ Miroslav Todorović

TOK MEČA:

KRAJ - 1:2!

90+7. minut - GOOOLLL - 1:2 - TOŠIĆ IZ SLOBODNJAKA!

90+4. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Tavambin šut je izblokiran.

90. minut - OPŠTA FRKA NA TERENU! Everton je oštro startovao na Jovanovića, koji je zatim šutnuo loptu pravo u Brazilca, što je bio znak da se sjate svi igrači oba tima.

88. minut - BAJIĆ ODBRANIO PENAL TOŠIĆU! Tome je prethodio start Čađenovića nad Jankovićem, koji je sudija Anđelovski okarakterisao kao najstrožu kaznu.

78. minut - I druga izmena kod Borca je prinudna - Romanić umesto povređenog Mateusa.

76. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Posle prekida Tošića, Tavamba je odigrao glavom, Janković šutirao, lopta je ponovo došla do Kamerunca, koji se spetljao iako je bio u odličnoj poziciji.

73. minut - ŠANSA za BORAC! Zaspala je odbrana Partizana, ali je Jovičić dobro intervenisao.

70. minut - GOOOLLL - 1:1 - MATEUS! Sjajno je Jovanović prošao po desnoj strani i poslao loptu pred gol Partizana gde je Mateus spretno reagovao i poslao je u mrežu.

66. minut - Đukić već pravi treću izmenu, Radin umesto Ožegovića.

64. minut - Tavamba je opet uneo pometnju u domaću odbranu, ali je neprecizno šutirao.

59. minut - GOOOLLL - 0:1 - TAVAMBA! Posle sjajnog duplog pasa sa Tošićem, Tavamba je izašao sam pred Bajića, prebacio ga, a onda poslao loptu u praznu mrežu.

Sedmi gol Tavambe u Superligi ove sezone.

57. minut - ŠANSA za BORAC! Prvo Knežević nije ni zakačio loptu, a onda je Mateus zakasnio da je pošalje u gol Partizana.

54. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Sada je bilo opasno pred golom Borca. Na kraju akcije crno-belih tukao je Janković, a Marković izblokirao.

50. minut - PREČKA! Filip Knežević, nekadašnji igrač Partizana, iz odlično pozicije je pogodio prečku.

48. minut - Žuti karton za Mateusa.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Đukić je izvršio dvostruku izmenu, umesto Jevtovića i Sume na teren je poslao Evertona i Tavambu.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 0:0

42. minut - Posle duže vremena opasan napad Borca, ali je intervenisao Miletić, pa su Čačani dobili treći korner.

35. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Posle kornera Tošića sa leve strane, Jevtović je glavom poslao loptu ka golu, a Knežević je izbacio sa gol-linije.

34. minut - Na centaršut sa desnog krila Mateus je loše odreagovao glavom.

26. minut - ŠANSA za OŽEGOVIĆA! Golman Jovičić je ispucao loptu, prihvatio ju je Ožegović, izborio se za poziciju za šut, ali je šutirao pored gola. Začuli su se uzdasi navijača Partizana.

20. minut - Igrači obe ekipe često pokušavaju šutevima sa distance, sada je probao i Knežević, a Partizanov golman Jovičić nije imao problema da zaustavi taj udarac.

20. minut - Pomislili su navijači Partizana da je Ožegović u dobroj prilici, ali je bio u ofsajdu.

15. minuta - Šutira Janković, Bajić ponovo siguran.

14. minut - Evo i prvog žutog kartona, dobio ga je domaći igrač Obradović.

12. minut - Prva izmena na utakmici. Trener Borca Igor Spasić izveo je povređenog Otaševića, a uveo Markovića.

12. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Janković je sa levog krila proigrao Sumu u šesnaestercu, on je loptu prosledio do Ožegovića, koji je šutirao iz prve, ali slabo, pa je golman Bajić bez problema intervenisao.

10. minut - Igra se oborstrano otvoreno u uvodnim minutima.

8. minut - Otašević hvata volej, ali nije pogodio okvir gola.

6. minut - ŠANSA za BORAC! Tošić je uklizao i omeo Jovanovića da bolje reaguje kada se našao u dobroj prilici. Jovanoviću je šansu namestio Knežević posle prodora po levoj strani.

3. minut - Prvi pokušaj domaćina, tukao je Zoćević, ali neprecizno.

1. minut - ŠANSA ZA PARTIZAN! Gosti su stvorili priliku posle 33 sekunde! Međutim, šut Sume iz izgledne pozicije je izblokiran.

1. minut - Utakmica je počela...

SASTAVI:

BORAC: Bajić - Obradović, Dupovac, Otašević, Kostić - Čađenović, Zoćević - Jovanović, Filipović, Knežević - Mateus.

PARTIZAN: Jovičić - Nemanja R. Miletić, Mitrović, Ostojić, Nemanja G. Miletić - Jevtović, Pantić - Tošić, Suma, Janković - Ožegović.

Sudija: Novica Anđelovski

16:56 - U Čačku je 10 stepeni Celzijusa, pada kiša, duva jak vetar...

16:44 - Zagrevanje...

foto: FK Partizan/ Miroslav Todorović
foto: FK Partizan/ Miroslav Todorović

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić rekao je da bi bilo koji rezultat osim pobede protiv Borca iz Čačka bio loš za njegovu ekipu. "Za nas je bitno da nastavimo borbu za titulu i takodje treba da imamo dobre pripremu pred Skenderbeg. Bitno je da udjemo dobro u utakmicu, onako kako treba. Znamo da neće biti lako. Igramo protiv Borca iz Čačka, koji se sada nalazi u boljoj formi nego na početku sezone. Mi tamo idemo po tri boda. Nalazimo se u zaostatku za Crvenom zvezdom i svaki rezultat osim pobede ne bi bio dobar za nas", rekao je Đukić.

Partizan će sutra gostovati u Čačku ekipi Borca u 15. kolu Super lige Srbije.

"Moramo 100 odsto spremni da udjemo u meč, nema lakih protivnika. Ako udjemo olako, možemo skupo da platimo. U to smo se uverili mnogo puta. Borac nije poseban slučaj. Meč će biti težak, i nama i njima su potrebni bodovi", rekao je Đukić.

Partizan ove sezone bolje igra u gostima, nego na domaćem terenu, a Đukić je rekao da to mora da se promeni.

"Nigde nije lako pobediti... Tačno je da igramo rasterećenije kada igramo na strani, ali to moramo promeniti. Titule i najveći rezultati se postižu kada funkcionišete dobro kod kuće. Moramo isto tako da igramo kod kuće", rekao je Đukić.

Trener Partizana je kazao da ekipa u potpunosti koncentrisana na meč sa Borcem i da u ovom trenutku nema reči o meču sa Skendebegom u Ligi Evropa.

Đukić je takođe rekao da su svi igrači spremni za meč protiv Borca, ali da će biti "određenih promena u ekipi.

Na poslednjih nekoliko utakmica deo navijača Partizana na utakmicama skandira "Đukiću, odlazi", a on je kazao da je tokom fudbalsk karijere navikao na kritike.

"Profesionalac sam. Navikao sam i kada me kritikuju da radim svoj posao i kada mi aplaudiraju. Ja sam mnogo toga prošao u fudbalu. Usresređen sam na svoj rad, da koncentrišem ekipu na teren i da funkcioniše. Publika ima pravo da izražava zadovoljstvo ili nezadovoljstvo. Tu sam da popravim ekipu, za koju mislim da je na dobrom koloseku. Svi pokušavamo da izgledamo još bolje, tečnije...", rekao je Đukić.

Utakmica 15. kola Super lige Srbije između Borca i Partizana igra se od 17.00 u Čačku.

Poslednji put ovi rivali su se sreli u februaru u Humskoj i bilo je 2:1.

kurir.rs / kurir sport

foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track