(VIDEO) DRINČIĆ DAO GOL DIREKTNO IZ KORNERA: Voždovac vodio do 85. minuta, ali Čukarički pobedio
Foto: FK Čukarički

SUPERLIGA SRBIJE

(VIDEO) DRINČIĆ DAO GOL DIREKTNO IZ KORNERA: Voždovac vodio do 85. minuta, ali Čukarički pobedio

Fudbal -

Fudbaleri Čukaričkog pobedili su danas na svom terenu Voždovac sa 2:1, u utakmici 15. kola Super lige.

Voždovac je poveo golom Dejana Georgijevića u 21. minutu, da bi izjednačenje Čukaričkom doneo Nikola Drinčić u 86. minutu direktno iz kornera, a preokret je kompletirao Nemanja Milojević u trećem minutu sudijske nadoknade vremena.

Ekipa Nenada Lalatovića šesta je na tabeli Super lige Srbije sa 25 bodova, a Voždovac je četvrti sa tri boda više.

Čukarički je ofanzivno krenuo od samog starta, a prvi je pripretio Marko Docić u osmom minutu, ali je njegov udarac sa oko 20 metara završio tik iznad prečke.

Pet minuta kasnije oprobao se i Asmir Kajević sa ivice šesnaesterca, golman Voždovca Zoran Popović ostao je ukopan na gol liniji, ali je lopta otišla tik pored desne stative.

Dobru akciju "brdjana" umalo je u 16. minutu krunisao Petar Mićin, ali je Popović petom zakačio loptu i prosledio je u korner.

Usledila je kazna u 21. minutu za propuštene prilike, Marko Putinčanin poslao je dubinsku loptu, a Georgijević je bio brži od čuvara, izašao je sam ispred Kirovskog i laganim udarcem ga savladao.

Primljeni gol nije mnogo uzdrmao ekipu Nenada Lalatovića koja je nastavila ofanzivnom igrom. Napadali su "brdjani" i pretili Popoviću, ali je mreža posle prvih 45 minuta ipak ostala netaknuta.

Čukarički je i u drugom delu bio nadmoćniji rival. Gotovo sve vreme igralo se na polovini Voždovca, ali domaćin nije uspeo da probije odbranu "zmajeva".

Čukarički je najbolju priliku za izjednačenje propustio u 83. minutu, kada je Bojić u kaznenom prostoru dobio dobru loptu od Nemanje Milojevića, snažno šutirao, ali je njegov udarac završio malo pored gola.

Dva minuta kasnije u solidnoj prilici našao se i Kajević, ali je Popović loptu izbacio u korner.

Čukarički je do izjednačenja došao direktno iz kornera, a strelac je bio Drinčić.

Ekipa Nenada Lalatovića umalo je stigla do preokreta u 90. minutu, ali je udarac Saše Jovanovića sa ivice kaznenog prostora završio malo pored gola.

Ipak "brđani" su u sudijski nadoknadi vremena posle jedne dubinske lopte došli do preokreta. Milojević je ostao sam ispred Popovića i preciznim i snažnim udarcem doneo veliko slavlje na Banovom brdu.

Fudbaleri Radnika su na svom terenu pobedili subotički Spartak sa ubedljivih 5:1. Ekipa iz Surdulice je sada 10. na tabeli sa 18 bodova, dok je Spartak i dalje peti sa 26.

Napredak je slavio u Nišu protiv Radničkog sa 3:1. Kruševačka ekipa zauzima sedmo mesto sa 23 boda, a isti broj bodova ima i Radnički na osmom mestu.

Fudbaleri Mladosti su na domaćem terenu sa 2:0 pobedili Mačvu. Tim iz Lučana je, posle pete pobede u šampionatu, deveti na tabeli sa 18 bodova, dok je Mačva sada na 11. poziciji sa 16.

(Beta, Foto: FK Čukarički)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Makabi skupo plaća uvredu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track