DŽAJIĆ: Zvezda je i do sada bila prvak sveta
Foto: Nebojša Mandić

Istorijski uspeh

DŽAJIĆ: Zvezda je i do sada bila prvak sveta

Fudbal -

Počasni predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić rekao je danas da je generacija tog kluba 1991. godine ostvarila istorijski uspeh koji nikada ne treba zaboraviti.

Medjunarodna fudbalska federacija (Fifa) priznala je kao svetske prvake osvajače internacionalnih kupova u periodu od 1960. do 2004. godine.

"Naravno da je Crvena zvezda i do sada bila prvak sveta, ali činjenica da smo sada dobili zvaničnu potvrdu i da je to ušlo u sve anale i istorijske knjige, dodatno pojačava naš uspeh. Uz trofej osvojen u Bariju, titula prvaka sveta jedan je od najvećih trofeja u istoriji našeg kluba. Mi smo prvaci sveta i to je razlog zbog koga se bavite ovom igrom, zbog koga vas pamte i zbog čega sve ovo radite. Crvena zvezda jeste bila najbolja na svetu i to smo dokazali kad god je trebalo. Zato smatram da naš uspeh ostvaren u Tokiju treba da se pamti i da se obeležava", rekao je Džajić.

Zvezda je 1991. godine postala evropski šampion pobedom protiv Olimpika iz Marseja posle izvodjenja jedanaesteraca, a svetski prvak pobedom protiv čileanske ekipe Kolo Kolo (3:0).

Beta

Foto: Nebojša Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track